субота, 25 жовтня 2014 08:25

Між Яценюком і Порошенком серйозний конфлікт - експерт

Між Яценюком і Порошенком серйозний конфлікт - експерт
фото: inforesist.org

Президентові Петру Порошенку в новому парламенті треба сформувати більшість. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів Дмитро Боярчук, директор консалтингової компанії "Кейс-Україна".

"Можливо, президентові доведеться кучкуватися з "Народним фронтом" чи Тігіпком. Якщо матиме більшість зі своєї політсили та мажоритарників, може проштовхувати на прем'єрство Володимира Гройсмана (чинний перший віце-прем'єр.— ред). Порошенко має совкову традицію — призначати тих, кого не боїться", - зазначив він.

Президентові вигідний слухняний прем'єр, бо це підвищує керованість усім, вважає Боярчук.

"З іншого боку, де гарантія, що не отримаємо другого Януковича? Влада розбещує. Абсолютна — ще більше. Кажуть, зараз серйозний конфлікт між Яценюком і Порошенком. Це добре, бо конструктивна конкуренція корисна всім. Це не так, як було в Тимошенко з Ющенком, коли все тряслося й розвалювалося. Тут тихіше: всі знають, але на телеекранах не видно", - зауважив експерт.

За його словами, люди з політсил одного та другого конкурують, намагаються вставляти палиці в колеса.

"Наприклад, Яценюк вийшов до депутатів із проектом бюджету, що"врятує країну, голосуйте". Але ні з ким його не обговорював, просто поклав на стіл. Зрозуміло, перед виборами бюджет не приймуть", - додав Дмитро Боярчук.

Зараз ви читаєте новину «Між Яценюком і Порошенком серйозний конфлікт - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути