четвер, 23 жовтня 2014 08:37

Терористи і російська армія створюють "єдине командування" - Тимчук

Терористи і російська армія створюють "єдине командування" - Тимчук
tsn.ua

Представники керівництва ДНР і ЛНР ведуть переговори щодо створення за допомогою фахівців з Росії "єдиного військового командування".

Про це повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук в Facebook.

На даний момент вирішується базова проблема - створення схеми взаємодії між терористичними угрупованнями. Однак вже на початковому етапі переговорів відзначаються серйозні розбіжності між учасниками. Зокрема, щодо схеми підпорядкування, а також взаємодії пропонованих схем командної вертикалі терористичних груп з російськими підрозділами і спецслужбами.

На окупованій території Донбасу російські фахівці активно вдосконалюють систему радіотехнічної розвідки (РТР) і радіоелектронної боротьби (РЕБ). З цією метою в ДНР і ЛНР створені структурні підрозділи в основному з фахівців з РФ, формально підлеглих місцевому терористичному керівництву, однак реально мають звітність тільки перед Москвою. Частина елементів систем РТР і РЕБ знаходиться на прикордонній території Росії. Елементи, що знаходяться на території Донбасу, ретельно маскуються і охороняються тільки російськими військовослужбовцями (в основному - представниками спецназу ГРУ ГШ).

Зараз ви читаєте новину «Терористи і російська армія створюють "єдине командування" - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути