Адміністрація Порошенка каже, що МЗС не віддає документи щодо ратифікації асоціації

Середа, 30 липня 2014, 15:11

В адміністрації президента стверджують, що документи щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та з Євросоюзом нині перебувають у Міністерстві закордонних справ.

"Фактично пакет перебуває в Міністерстві закордонних справ, ми чекатимемо його передачі до адміністрації президента, і після відповідних процедур його буде внесено до парламенту", - заявив на брифінгу 30 липня заступник голови АП Валерій Чалий, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Чалий не став прогнозувати можливий термін передачі ратифікаційного закону до Верховної ради, запевнивши, що наразі немає відставання від термінів, які запланувала влада. "Там немає проблем із графіком", - заявив Чалий.

Як відомо, експертна спільнота одностайно критикує президента за затягування з ратифікацією Угоди.

У випадку, якщо ратифікація не завершиться у вересні, Україна швидше за все втратить торговельні преференції для експорту товарів на ринок ЄС.

Угоду з Україною (а також аналогічні договори з Молдовою та Грузією) було підписано 27 червня. Молдавський парламент завершив її ратифікацію протягом тижня, грузинському знадобилося менше трьох тижнів. Також протягом місяця всі три угоди були ратифіковані кількома країнами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: