1. Перейти до змісту
  2. Перейти до головного меню
  3. Перейти до інших проєктів DW

Коментарі "з того світу"

Данило Білик17 квітня 2014 р.

Інтернет-видання forUm неодноразово посилалось на "ексклюзивні коментарі" німецького політолога Ґерда Ланґґута щодо актуальних подій в Україні. Проблема, однак, у тому, що цей професор помер ще в травні 2013-го.

https://p.dw.com/p/1BkBH
Матеріал з "цитатами" померлого професора на сайті forUm
Матеріал з "цитатами" померлого професора на сайті forUmФото: ua.for-ua.com

"В Україні не проглядається цілісної державної політики, заявив професор-політолог Боннського університету доктор Ґерд Ланґґут в екслюзивному коментарі Forum'у..." - так починається стаття цього інтернет-видання, опублікована 16 квітня. Нічого дивного в такому "ексклюзивному коментарі" не було б, якби не той факт, що професор Ґерд Ланґґут, цитати якого стосовно актуальних подій в Україні наводить forUm, пішов з життя ще 12 травня 2013 року.

Довго шукати докази цього не доводиться. Про те, що відомого німецького публіциста й політолога, вже майже рік, як нема серед нас, свідчать і численні повідомлення в німецькій пресі, і стаття "Gerd Langguth" у вільній інтернет-енциклопедії Wikipedia.

Передруківка "коментаря" померлого Ланґґута на сайті "Взгляд"
Передруківка "коментаря" померлого Ланґґута на сайті "Взгляд"Фото: vz.ua

Повідомлення видання forUm від 16 квітня з "оцінками" померлим професором політичної ситуації в Україні - не перше, що було опубліковано за останні місяці на сайті за тим самим підписом.

В інших "коментарях" виданню професор "висловлювався" і щодо геополітичних стратегій Заходу та Росії, і навіть щодо політичного майбутнього голови Християнсько-демократичного союзу Анґели Меркель, після перемоги її партії на останніх виборах до Бундестагу, які відбулися через чотири місяців після його смерті.

Вартим уваги є те, що "коментарі" професора з посиланням на forUm передруковували й деякі інші веб-сайти.

Пропустити розділ Більше за темою

Більше за темою