Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
zozoolia zozoolia 19:16, 26 мар 2023
Рейдерство выходит на новый уровень
Подобається 8 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 19:47, 26 мар 2023
zozoolia (19:16, 26 мар 2023)
Рейдерство выходит на новый уровень
це швидше на ЗАМОВЛЕННЯ тузіків вкинуто ЗН для пагаваріть аб ніачьом.
 
В Земельному кодексі є статті, які визначають, що при не використанні за цільовим призначенням у власності або використанні земельних ділянок за два роки, можна при певних умовах забрати ділянки.
 
Але там передбачено цільове використання, відмічення актами за кожен рік не  використання, причини.
 
А тут ЩО уявляють у галюцинаціях ДЕХТО? Забрати за використання ОДНОГО року та для НОВОГО використання і переважно будівництва чавото.
 
Це просто примітивні галюцинації, які не повинні обговорюватися в публічних ресурсах. Тим більше питання йде за умови КОРИСТУВАННЯ. Користуються власністю чиєюсь і власник визначає умови.
 
Це вже далі йдуть питання використання власності. І тим більше, що мову ХОЧУТЬ вести за ДЕРЖАВНУ і КОМУНАЛЬНУ власність та НАДАТИ ПРАВО власнику змінювати власника. Абсурд. Хоча і дивуватися ТУТ нічому
 

 
Подобається 2 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 20:01, 26 мар 2023
Йдеться про державні землі запасу, які виділені у постійне користування державним сільгосппідприємствам, а також іншим установам та організаціям. Проте з якоїсь причини тимчасові власники використовують виділену землю не за призначенням або неефективно.
...
Такі землі пропонується передавати для облаштування нових спортивно-оздоровчих парків, під будівництво спортивно-оздоровчої інфраструктури, реабілітаційних центрів (для реабілітації та відновлення учасників бойових дій), а також для розширення можливостей для виділення земельних ділянок учасникам бойових дій (для будівництва й обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд).
гадаю, що перелік таких ділянок вже є, залишилося лише Закон прийняти
 
А якщо не за призначенням, але ефективно?
Подобається 5 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 20:34, 26 мар 2023
Новенький (20:01, 26 мар 2023)
Проте з якоїсь причини тимчасові власники використовують виділену землю не за призначенням або неефективно
По-перше, немає ТИМЧАСОВИХ власників. це вже із області непритомних галюцинацій.
По-друге, вся земля вже віддана у власність та далі, власники надали у користування комусь або самі користуються. Власність оформлена АКТАМИ державної форми
По-третє, що означає "використовують НЕЕФЕКТИВНО"? В чому вона вимірюється та ХТО визначатиме?
І по-четверте, земля у власності держави (державна) та у РАД народних депутатів (комунальна). І тільки вони ВИЗНАЧАЮТЬ та надають у власність та використання.
 
То який механізм можна розробляти, щоб ДЕРЖАВА із своєї власності визначала неефективність та передавала КОМУСЬ у власність. Так само і місцеві ради,
 
Державна земля - це земля воєнних полігонів, дослідних та навчальних закладів, дослідних господарств та державних різних підприємств. Як у них забрати землю? Так само і комунальну.
 
Подобається 2 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 23:55, 26 мар 2023
Микола (19:47, 26 мар 2023)
НАДАТИ ПРАВО власнику змінювати власника
Не уважно читають думки чи, взагалі, не читають. Але ніхто не зробив зауваження на вираз, який по тексту змісту правильний, що ВЛАСНИК не захоче забирати свою власність за нецільове чи не ефективне використання та наданні своєї власності КОМУСЬ.
 
Але пряме розуміння виразу заперечує сутність ВЛАСНОСТІ, яке розуміє:
Правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб. Власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону
 
Тобто, може подарувати, віддати або відмовитися від власності на користь когось. Але коли мова йде за ДЕРЖАВУ або КОМУНАЛЬНУ власність, то там вже діють інші умови, а не просто дії від ІМЕНІ держави.
 
Хоч ми ЗНАЄМО і розуміємо, що в реальності є багато такого, що не повинно
Подобається 2 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
zozoolia zozoolia 12:33, 27 мар 2023
Микола (23:55, 26 мар 2023)
Правом власності є право
В тебе ще є пай?
Подобається 5 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 13:14, 27 мар 2023
zozoolia (12:33, 27 мар 2023)
В тебе ще є пай?
Ні. І я тобі дозволю собі відверто розповісти сутність питання.
 
В мене батьки мали паї і оформили їх у власність із наявними актами. Але мені, щоб успадкувати їх та переписати акти, треба було віддати нотаріусу за відкриту спадкову справу кілька місячних пенсій за оформлення та нові акти власності. Земля віддалена від мене, успадкувати, то не знати, що із нею робити, а податки на землю у власності вводяться реальні. Займатися орендарями та шукати їх і оформляти оренду, то здоров'я дорожче.  
Тому я із легкими рішеннями відмовився успадковувати їх та віддав на користь ради ОТГ, коли вона переоформить ті га у своє підпорядкування, здається із 2025 р.
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
zozoolia zozoolia 13:54, 27 мар 2023
Микола (13:14, 27 мар 2023)
Тому я із легкими рішеннями відмовився
Боже, яка прекрасна схема!!!
Подобається 4 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 14:15, 27 мар 2023
zozoolia (13:54, 27 мар 2023)
Боже, яка прекрасна схема!!!
тут швидше сумний фініш калхознава страітєльства та колгоспів і колгоспників. Були часи створення КОЛЕКТИВНИХ ГОСПОДАРСТВ із звезеннями зерна, реманенту у колгоспи та його РОЗПАЮВАННЯ і занепад.
 
Я у свій час вибирав із архівів майно, яке дід завіз у колгосп та сплатив податки у 1944 р. Знаю такі події і в сусідів, які також брали довідки на сплачені податки та усуспільнення їх майна. Це все історично відомо і сумно за ідеї та підсумки. Можна і дивуватися, що в ТІ далекі роки ВСЕ було ТАК акуратно переписано та зберігається в архівах. Тепер цього вже не знаходилося БИ.  
 
Можна ТУТ наводити і статистичні дані по Україні, можна розглядати і конкретні питання в успадкуванні спадкоємцями того майна і землі. Це є трагедії та злочини.
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 14:33, 27 мар 2023
Микола (14:15, 27 мар 2023)
Я у свій час вибирав із архівів майно
Бачу тут потрібно дати пояснення. Були часи, коли нашим батькам за участь у війні надавалися статуси "Ветерани війни". Для цього треба було подати довідки, що вони брали участь у сплаті податків у воєнні роки та усуспільненні майна колгоспами.
 
Таку довідку і мені видали із обласного архіву про сплачені податки дідом та його сім'єю за 1944 р. І в них було перераховано ВСЕ, що вони поставляли: скільки здали зерна, картоплі, поставили худоби та коней і т.д. І це все було перераховано детально і про ВСЕ.
Одночасно в довідках вказували архіви і скільки та якого майна було усуспільнено вже колгоспами і масою та перерахунком від кожного селянського двору. Названі коні, корови, бики і воли, їх вік.
 
Я дивувався із тієї скрупульозності обліку тими дядьками безграмотними, але як вони все описували.
Я ж ЗНАВ наших активістів і ХТО особисто тим займався. Акуратні і відповідальні були люди
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:39, 27 мар 2023
Микола (14:33, 27 мар 2023)
Я дивувався із тієї скрупульозності обліку тими дядьками безграмотними
Мабуть, знали, що за помилки може настати відповідальність.
Подобається 3 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 14:51, 27 мар 2023
Новенький (14:39, 27 мар 2023)
Мабуть, знали, що за помилки може настати відповідальність.
Там швидше спрацювали вимоги польської освіти. Адже вони всі навчалися у польських школах, яких у нас по хуторах було кілька. В мене батько закінчив 4 класи польської школи і він вважався дуже освіченим у селі.
Так само таку освіту мав і перший голова сільради та його наступник. Перший голова, як у нас казали - перший комсомолець, згодом - командир партизан у Федорова.
Він вже у 50-их роках залишив дружину із 2-ма синами і виїхав на південь. Був секретарем райкому на Запоріжжі. Правда, забирав синів до себе, дав освіту та спеціальності. Один був повертався до матері, а другий ніколи не приїздив. Хоча сам щоліта проводив місяць в селі.
 
Взагалі, ті люди мали достатньо освіти на їх життя і працювали бухгалтерами, обліковцями, комірниками та бригадирами і завфермами.
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Гриць Зубажіленко Гриць Зубажіленко 15:11, 27 мар 2023
Ув Оторвиколёсовке увмыкнули ликтричество и сельский дурачок и словоблуд, сегодня просто таки "в ударе", ну или в угаре. Не зря Ланецкий, ласково называл его: ДЕГЕНЕРАТ.
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...