Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 17:33, 22 мар 2023
За два тижні у Брюсселі відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Угорщина, як зазвичай, планувала заблокувати пропозицію про його проведення, але у секретаріаті НАТО – за згодою усіх інших держав, крім Угорщини, – сказали "досить".
 
Фактично угорське вето було подолане. Юридично рішення провели трохи інакше, не руйнуючи принцип консенсусу. В Альянсі просто знайшли процедурний шлях зробити так, щоб угорці не насмілилися застосувати своє вето.
 
Утім, у Будапешті цей ляпас відчули. А щоб він був ще болючішим, генсек Альянсу публічно попередив, що це – не останній такий випадок. НАТО планує і надалі ігнорувати угорське вето щодо зустрічей з Україною. Це серед іншого може розблокувати повноцінну участь України у саміті НАТО, який відбудеться у Вільнюсі у липні.
Подобається 5 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Santa Santa 20:00, 22 мар 2023
Новенький,  
Метод Насереддіна ніхто не відміняв.
Або Орбан ішак, або султан...
Нам ще до вступу...
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:18, 23 мар 2023
В Офісі прем'єра Угорщини Віктора Орбана натякнули, що не погодяться на майбутній вступ України до Євросоюзу без нових поступок щодо закону про освіту, який за останні роки став головною причиною проблем у двосторонніх відносинах.
 
про це сказав міністр, відповідальний за Офіс прем'єра, Гергей Гуйяш:
 
" Угорщина готова буде підтримати членство України в ЄС лише у разі, якщо Україна "забезпечить використання мови закарпатських угорців".
 
При цьому він сказав, що угорський уряд хотів би покращити відносини з Україною, і це буде можливо, якби Україна внесла зміни до закону про освіту - які, з позиції Будапешта, "порушують усі європейські підходи" та обмежують використання угорської мови, і саме тому Угорщина протидіяла йому усіма можливими способами.
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...