Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 17:21, 29 ноя 2022
Я усе життя працюю у зонах конфліктів. Я бачив дітей, які помирають від голоду. Спілкувався із дітьми-солдатами, яким у 8 років розкривали грудну клітину та змушували приймати кокаїн, щоб вони могли вбивати.
 
Я розмовляв із людьми у Сьєрра-Леоне, які не мають рук, бо повстанці відтинали їх у покарання за "неправильне" голосування – вони називали це "короткий рукав".
 
Під час конфлікту у Боснії я просто стояв і дивився, не вірячи своїм очам, на футбольне поле, перетворене на цвинтар – так багато людей було вбито так швидко, що їх просто ніде більше було ховати.
 
Я відчував запах горілої плоті людей, закатованих повстанцями, та фотографував страшні наслідки геноциду у Руанді… Там і у Боснії я відчував щось найбільше схоже на емоції, які переповнюють мене, коли я бачу, що відбувається в Україні.
 
Але Україна перевершує все, що я бачив.
 
Чого я не розумію про Україну – це чому світ просто спостерігає...
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 17:23, 29 ноя 2022
Ми не є бездіяльними, але ми робимо недостатньо, щоб зупинити цілеспрямовані та систематичні тортури і вбивства мирного населення – із жорстокістю, якої я не бачив у своєму житті. Це абсолютні злочини та варварська поведінка. А ми долучаємося лише частково, тим самим лише надаючи цій різні шанс тривати.
 
Люди зручно забули про обіцянку, яку ми дали Україні у 90-ті. Ми не мали зобов’язань воювати у В’єтнамі або Афганістані. Але ми маємо зобов’язання перед Україною – захищати ваш суверенітет.
 
Ми з жахом оглядаємося на дії колишніх режимів та персоналій і кажемо "ніколи знову", але "ніколи знову" розгортається просто перед нашими очима, і ми спостерігаємо, ми дозволяємо цьому відбуватися!
 
Людство повторює свої найгірші помилки, які тільки знала історія.
 
Я не знаю, що сказати народу України зараз. Які слова зараз будуть доречними?..
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 17:24, 29 ноя 2022
Чи прошу я пробачення за те, що у світі немає достатньо сильного лідерства для жорсткої відповіді та закінчення цього жаху?
 
Чи визнаю я, що багатьом набагато зручніше красиво стояти поруч, не беручи на себе відповідальності за рішення вчинити правильно?
 
Чи бачу я, що є люди, яким простіше спостерігати із безпечної дистанції за тим, як знищується ціла нація?
 
Чи усвідомлюю я, що більшість занадто боїться наслідків дій, щоби діяти? Я справді не розумію цього боягузливого світу.  
 
Напевне я знаю лише одне – у той день, коли мене спитають що я робив, коли Україну атакували, моя совість мусить бути впевнена, що я зробив все, що міг, що я використав всі ресурси, які були мені доступні. Цього недостатньо, але це я можу.
 
Побачимося у день Перемоги…. І цей день буде сповнений емоціями.
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Н2О Н2О 00:45, 30 ноя 2022
Новенький (17:21, 29 ноя 2022)
Чого я не розумію про Україну – це чому світ просто спостерігає...
бо українці - це другий сорт, як і сирійці, яких також знищували під занепокоєння першосортних європейців
 
30 ноября 2015
Журналисты французских и других западных изданий возмутились из-за того, что в своей речи украинский президент сравнил теракты в Париже с войной в Украине
В частности, он сказал, что "терроризм, с которыми столкнулась Франция — это то, с чем ежедневно борется Украина в течение последнего 21 месяца".
Журналистка издания Faz Politic написала, что "несмотря на то, что понимает, с какой сложной ситуацией столкнулась Украина, но это выступление — эпик-фейл".
"Порошенко проявил ужасный вкус, использовав теракты в Париже, чтобы привлечь внимание к Украине. Лживо и противно", — написал журналист из France 24.
"Порошенко сделал бестактное ремарку, попробовав использовать теракты в Париже, чтобы привлечь внимание к Украине", — отметил журналист Mashablе
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...