Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Оновити
Микола Демидович Микола Демидович 16:36, 25 сен 2022
Це треба розуміти, як розрив порочного кругу. Ось іде мова, що бюджетні установи (наприклад ОДА із його 10 000 кв. м площі) не розрахувалися за теплопостачання комунальним підприємствам в сумі 1,0 млн грн, тому, що не поступили гроші із бюджету на рахунок.
 
ком. підприємства спалили газ для виробництва тепла і не оплатили міськгаззбуту 1.0 млн грн, тому, що не поступили гроші від ОДА.  
 
міськгаззбут не отримавши гроші за постачання газу не сплатив нараховані податки в сумі 1.0 млн грн до бюджету.
 
І в підсумку боргу в 1,0 млн грн іде по колу вже в сумі 3,0 млн грн.
 
бухгалтери зібралися у держказначействі і підписали акт про взаємозалік боргу в 1.0 млн грн. Бюджет зарахував 1.0 млн грн податків газзбуту і списав 1.0 млн грн видатків на рахунок ОДА, а ОДА у взаємозаліку із ком. підприємством списало свою заборгованість на 1.0 млн грн та газзбут списав борг комунального підприємства.
 
Що знизило взаємну заборгованість у 3.0 млн грн. Все просто і зрозуміло
Подобається 2 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 15:32, 25 сен 2022
Пройшовся по наших розмовах і бачу, що одне положення МОЖЕ бути малозрозумілим для читачів.
 
Я визнаю, що пишу трохи спрощено і як для людей розуміючих вище азів економіки.
 
Отже, як можна зрозуміти пункт Закону №3508-д із викладом: "проведення взаєморозрахунків із залученням коштів державного бюджету"?
 
В кожному разі не йде мова за СПИСАННЯ боргів, а тільки за ВЗАЄМОРОЗРАХУНКИ, але із залученням коштів державного бюджету.
 
Як можна проводити ВЗАЄМОРОЗРАХУНКИ між кредиторами та боржниками і посередництвом бюджету? Наприклад, комунальна котельня спалила на Н-у суму газу, який подав міськгаззбут і не розрахувалася.
 
А котельня подає тепло у державні адмінбудинки та вузи і має певні рахунки на оплату квадратних метрів їх.
 
То бюджет може списати певну суму податків міськгаззбуту за рахунок коштів не виплачених котельні. І тут за посередництвом та взаємною домовленістю відразу зникає заборгованість підприємств та бюджету.
 
І таких механізмів є багато.
Подобається 2 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 17:02, 24 сен 2022
Списання пені, штрафів, які видумали в процесі взаємовідносин - це все не є СПИСАННЯ тіла боргу. якщо у взаємодомовленість дозволяє провести РЕСТРУКТУРИЗАЦІЮ боргу, то це також не списання, а відстрочення розрахунку.
Взаєморозрахунки із залученням коштів бюджету - це ж також не ПОГАШЕННЯ боргу із бюджету. тут можна багатьма механізмами регулювати.
Подобається 2 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 16:59, 24 сен 2022
бачите як ви живете у своїх уявленнях і не РОЗУМІЄТЕ реальність. якщо життя вам не дає причин для пагаваріть, то швидко видумуєте.
Верховна Рада прийняла законопроєкт №3508-д, який передбачає списання боргів підприємств перед НАК “Нафтогаз України”, повідомляє Деловая столица.
 
Адже у законі немає жодного слова про СПИСАННЯ боргів, а тільки мова йде:
Закон встановлює порядок участі суб’єктів ринку природного газу у процедурі врегулювання заборгованості за природний газ та послуги з його транспортування, а також на законодавчому рівні закріплює шляхи та механізми врегулювання такої заборгованості, а саме:
- проведення взаєморозрахунків із залученням коштів державного бюджету;
- реструктуризації залишку непогашеної заборгованості на визначених законом умовах;
- списання пені, штрафних та фінансових санкцій, нарахованих на заборгованість, що підлягає урегулюванню згідно закону за умови погашення тіла боргу.
Подобається 2 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...