Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 10:40, 23 сен 2022
"Є лише одне вирішення проблеми інфляції воєнного часу та стрибкоподібних цін на енергоносії: мир. Угорщина хоче миру. Користуючись можливостями, наданими ООН, я також сказав про це своєму колезі Сергєю Лаврову, на жаль, як єдиний з міністрів закордонних справ серед країн ЄС".
 
"Наша позиція дуже зрозуміла. Ми не бачимо розумних причин для обговорення ще одного пакета санкцій, особливо коли йдеться про енергетику", - сказав він.
 
Сійярто сказав, що забезпечення енергопостачання є одним із найважливіших для Угорщини.
 
"Для нас це чітка червона лінія. Ми не хочемо, щоб угорський народ платив за війну, до якої він не має жодного стосунку. Звичайно, якщо буде проєкт (санкцій. - Ред.), ми братимемо участь в обговореннях, але ми не дамо згоди ні на що, що суперечило б нашим національним інтересам.
 
Європейська економіка рухається до рецесії. "Я вважаю, що це повністю суперечить інтересам Європи та народів, що живуть у ній".
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:10, 23 сен 2022
В Євросоюзі не бачать сенсу у зустрічах з представниками Росії, але країни-члени мають право проводити їх на двосторонній основі.
 
Про це на брифінгу в Брюсселі заявив речник Єврокомісії Петер Стано, коментуючи зустріч глави МЗС Угорщини Петера Сійярто із російським міністром Сергєєм Лавровим.
 
"Що стосується двосторонніх зустрічей, то це відповідальність і рішення кожної країни-члена. Але в ЄС є розуміння, що на даний момент немає сенсу взаємодіяти з Росією або російськими офіційними особами на Генасамблеї ООН на тлі нових кроків Путіна по ескалації, який чітко показав, що він не зацікавлений у мирі", - сказав Стано.
 
Він зазначив, що Путін погрожує ЄС ядерною зброєю і намагається залякати країни, які підтримують Україну.
 
Тому є широке розуміння, що немає сенсу у зустрічах з Лавровим, особливо на цьому етапі. Але зрештою кожне таке рішення – це відповідальність країн", - додав речник.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...