Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 15:13, 22 июл 2022
...У 1914-1918 роках Угорщина волею долі опинилася на невдалій стороні історії. Вона може того й не прагнула, але як частина Австро-Угорщини почала війну проти Сербії у відповідь на вбивство австрійського ерцгерцога. Ці події згодом переросли у Першу світову війні, під час якої загинув, за підрахунками угорських джерел, понад півмільйон угорських військових (це дуууууже багато, навіть якщо цифра трохи завищена). Угорщина у складі коаліції "центральних держав" зазнала тотальної військової поразки, через що була змушена підписати Тріанонський договір та втратила 2/3 підконтрольних їй територій.
 
Це сумна і несправедлива частина історії. Але ще сумніше те, що Угорщина дуже скоро відповіла на неї лозунгом "можем повторіть". Від 1939 року угорці обрали сторону зла і агресора, і цього разу зробили це СВІДОМО та самостійно - тут прикрити їхнє рішення Австрією вже не виходить...
Подобається 4 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 15:17, 22 июл 2022
Ба більше, попри те, що Друга світова офіційно веде відлік від 1 вересня 1939 року, її угорський фронт розпочався ще у березні-1939, коли війська Угорщини окупували Карпатську Україну. Потім, вже з початком війни - була окупація Трансильванії, напад на Сербію тощо. Угорські війська брали активну участь у гітлерівській коаліції. Не виключаючи, звісно, воєнних злочинів проти мирного населення, і Україна тут особливо постраждала.
 
Далі все за схемою. Величезні військові втрати Угорщини (хоч і менші за цифрою ніж у Першій світовій), повна військова поразка, засудження світом як прибічника нацизму. На фінальному етапі, втративши армію, угорці спробували зістрибнути з гітлерівського потяга, після чого Будапешт окупували німці. Але ніхто (ну крім хібащо Орбана і компанії) не вважає що це може хоч якось виправдовувати, те, що Угорщина САМА ОБРАЛА  бути агресором та вчиняти злочини.
Подобається 4 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 15:18, 22 июл 2022
2022 рік.
 
Вже 8 років триває нова війна в Європі, 5 місяців триває її найкривавіший етап, тепер вже ніхто не має сумніву, що за наслідками для світового порядку вона стане порівнюваною із Першою та Другою світовими війнами.
 
Жодна держава у світі не має сумніву, що у цій війні є безумовне абсолютне зло - Росія. Це розуміють навіть російські вассали, тому вписуються за Путіна тільки ті, кому нема чого втрачати - Лука, Кім Чен Ин та Асад.
 
Але Угорщина має свій шлях. Вона знову обирає сторону зла. Знову свідомо.
Вражаюча стабільність вибору.
 
Цікаво, гордій (без сарказму) угорській нації, яка вже пережила 2 національні катастрофи за 110 років, з цим все ок? Справді, все подобається?
Бо два гандони, Сійярто з Лавровим, намагаються переконати нас, що так.
Подобається 4 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Anton Blagov Anton Blagov 15:51, 22 июл 2022
Новенький (15:13, 22 июл 2022)
Від 1939 року угорці обрали сторону зла і агресора,
так шо, Аллоизович уже не является освободителем от коммунистической чумы???
Подобається 1 Не подобається 5
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...