Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Микола Демидович Микола Демидович 08:50, 24 июн 2022
Для автора видно тотожні розуміння "друкувати гривні на монетарному дворі" і фінансувати бюджет (виділення грошей в доходи бюджету) -
Якщо у квітні-травні НБУ щомісяця "друкував" для уряду по 50 млрд грн і робив це поступово, невеликими траншами, то лише за 9 червня регулятор профінансував бюджет на 70 млрд грн.
А просте питання фінансів - ЧИ ЗНАЄ автор скільки є в обігу готівки, які грошові агрегати? сумнівно, як випливає із змісту.
Подобається 1 Не подобається 3
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 09:03, 24 июн 2022
Я ще додам інформацію для роздумів і це офіційні дані.
- В обігу в Україні станом на 1 квітня перебувало 685 млрд грн готівки - це на 57,4 млрд грн або на 9,2% більше, ніж на початку 2022 року (на 01.01.2022 - 627,6 млрд грн).
 
Збільшення готівки в обігу - ще не значить, що гроші влиті у бюджет. З іншої сторони, треба розуміти, що НБУ має свої власні зобов'язання сплачувати гроші в доходи бюджету. І не завжди він ці плани виконує.
 
Можу сказати, що торік із плану в 42.7 млрд грн, він сплатив тільки 24.4 млрд грн. А це становить невиконання плану в 18 млрд грн.
Звичайно, 2022 р. не традиційний і ТУТ може бути все, форс-мажорні ситуації. Але треба розуміти, що публічно про них не говорять. Це ДЕХТО може фантазувати із своєї партійної потреби
Подобається 1 Не подобається 3
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 12:38, 24 июн 2022
Автор обійшов питання ДОСТАТНОСТІ готівки в обігу. Треба розуміти, що в нормальних економічних умовах, люди отримавши ДОХІД у грошах, відразу пускають їх в обіг: купують товари. розраховуються із платежами, а надлишки віддають у банки на депозити. При невеликій кількості готівки, але прокручується велике число оборотів. Тоді грошей в обігу не потрібно багато
Інші питання розкручуються в даний час. Доходи населення зменшилися. але і витрати знизили. багато грошей залишається у населення поза обігом (в загашниках). Тоді важливо не допустити ДЕФІЦИТУ грошей, обороти яких знизилися і кількість потрібна більша.
 
Тому такі питання дуже гострі в управлінні фінансами. На кінець квітня, готівки в обігу було 685 млрд грн, як названо вище. Але не треба і видумувати якісь числа про випуск готівки в обіг (ось автор вже вказує на 200 млрд грн). НБУ давав колись звітність через місяць в інтервалі, а тут вже  22 червня описується РЕЗУЛЬТАТИ від 9 червня.
Подобається 1 Не подобається 3
Відповісти | Цитувати виділене
clio clio 19:49, 24 июн 2022
Коли воно вже вигавкаеться?
Подобається 2 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 22:31, 24 июн 2022
clio,  Тобто, тобі ЗНАННЯ про готівковий обіг грошей не цікавий, Ти таких питань не знаєш і ЗНАТИ не хочеш?
Як не дивно, але я розумію тебе і твій рівень. очевидно, що з нашими рівнями знань нам не по дорозі. Ми в Європі, а ти за своїм курсом рухайся. Нехай щастить
Подобається 1 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
clio clio 23:03, 24 июн 2022
Это ты в Европе?В подвале со шмурдяком?Сельский сумасшедший а ля Аристович по всем вопросам!Наглое и бесцеремонное чмо со своими убогими дремучими советами.Не понадобился даже твоим селюкам,отправившим тебя на дремучую свалку!
Подобається 2 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...