Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 03:30, 20 май 2022
Итак, мы с вами не экономисты и не финансисты, но в ВУЗах учились, общее представление имеем и логика присутствует. Давайте разбираться в духе здравого смысла.
 
В стране случился трэш. Первым делом надо защитить гривну, иначе беда экономике, да что там экономике - всему трындец. Сделали. Установили жесткую привязку к мировой резервной валюте. Отлично.
 
Но трэш давит на экономику, которой осталось где-то половина от прошлогоднего ВВП. Из страны уехал каждый четвёртый житель. Несколько регионов в боях и руинах. Расходы бюджета никто не уменьшает, армию дармоедов-чиновников никто не сокращает.
 
Что надо бы делать, чтобы не пережать курсовую пружину и не разорвать реальность? Плавно и потихоньку корректировать курс гривны. Этого ни в апреле, ни в мае не происходило.
 
К чему это привело? Отсутствие ликвидности гривны на законных правилах и рост чёрного рынка валюты. Чёрный рынок достиг критического уровня разрыва с законьім, поскольку законный курс перестал быть адекватным
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 03:37, 20 май 2022
Что делать, чтобы затянутая до нельзя пружина не лопнула? Аккуратно корректировать курс. Что ни в коем случае нельзя делать, когда пружина затянута до критического уровня? Нельзя спускать резко курок.
 
Что в краткосрочной перспективе будет, когда трейдеры начнут закупать импортное топливо за валюту? На какой-то момент, несколько недель, пружина курса гривны будет ещё более натянута, поскольку трейдеры будут продавать гривну и покупать валюту. В такой момент пружина может не выдержать, надо заранее потихоньку аккуратно её ослабить.
 
А что делает Нацбанк в этот самый критический момент для гривны за все месяцы войны, не ослабив заранее и контролируемо пружину? А вот что: "Голова Нацбанку Кирило Шевченко повідомив, що Нацбанк планує повністю відмовитись від фіксованого курсу гривні і повернутись до регулювання вільного курсу ринком в залежності від попиту та пропозиції".
 
Нацбанк и Кабмин дружно-слаженно пружину намеренно затянули,
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 03:38, 20 май 2022
...искусственным топливным кризисом дотянули "до ручки", а теперь... в момент найвысшего спроса на валюту (для закупки импорта) и наивысшего предложения гривны (никому она сейчас не нужна, потому что за неё нечего купить), а значит - наибольшего давления на курс... бздынь... и рванут "курок"?
 
Я правильно понял или ошибаюсь?
для щетовода тема
Подобається 6 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Anton Blagov Anton Blagov 05:53, 20 май 2022
с образованием "строительный архитектор" сует свой фейс в калашный, финансовый, ряд на госуровень???
 
ааа...от оно шо...активист...ферштеен...они, активисты, народ плечистый, их не заманешь сиськой мясистой...устал правой - делай левой! Хочу дорваться до корыта!
Брав участь у виборчих кампаніях як керівник штабів різного рівня.
Ніколи не був ані депутатом, ані чиновником.
 
Був активним учасником Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.
 
«Глобальна фінансова криза» змусила освоїти нову професію – став правозахисником.
У 2015 році очолив створену одеситами громадську організацію «Справа принципу»
Найбільшою акцією був багатотисячний мітинг біля Адміністрації Президента, який продовжився ходою, що розтягнулась на всю довжину київського Хрещатику.
 
Саме тоді зрозумів, що судів та мітингів замало....
Подобається 1 Не подобається 7
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 09:22, 20 май 2022
Anton (05:53, 20 май 2022)
с образованием "строительный архитектор" сует свой фейс
Да, "Кварталов" не заканчивал!
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Anton Blagov Anton Blagov 12:47, 20 май 2022
Новенький (09:22, 20 май 2022)
Да, "Кварталов" не заканчивал!
естественно! чтобы быть "кварталовцем" нужен талант. если бы у Педрилы была б хоть половина таланта Зели - к 19 году московия была одним из регионов киевской области.
Подобається 1 Не подобається 5
Відповісти | Цитувати виділене
Н2О Н2О 12:55, 20 май 2022
Anton (12:47, 20 май 2022)
если бы у Педрилы было б хоть половина таланта Зели - к 19 году московия была одним из регионов киевской области
Подобається 2 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 15:01, 20 май 2022
Національний банк України планує повернутися до вільного обмінного курсу долара, після того, як будуть виконуватися три економічні передумови, зокрема – стабілізація експорту, повідомив голова Національного банку Кирило Шевченко.
 
Він нагадав, що повернення до ринкового курсоутворення закріплено рішенням НБУ в основних засадах політики на час воєнного стану.
 
Водночас таке повернення можливе лише за настання низки передумов: відновлення стійкої пропозиції іноземної валюти на ринку, зниження схильності до конвертації заощаджень у іноземну валюту та послаблення мотивів для виведення капіталу.
 
В НБУ розуміють недоліки фіксації курсу долара, тому наголошують, що повернуться до ринкового курсу. За словами Шевченка наразі політика фіксованого валютного курсу має більше переваг, аніж недоліків, тому Нацбанк буде й надалі тримати офіційний курс долара на рівні 29,25 грн.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 15:06, 20 май 2022
Вартість американської валюти у небанківських обмінниках за останній тиждень виросла на 2-3 грн. У Національному банку України пов'язують це із запровадженими валютними обмеженнями та мають намір вплинути на цей курс,  повідомив голова Національного банку України Кирило Шевченко.
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...