Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 09:21, 17 май 2022
Президент і головний виконавчий директор Atlantic Council Фредерік Кемп:
Вибір, з яким стикаються європейці, до неподобства простий. Ми можемо бути господарями своєї долі або рабами рішень інших...
 
1. Чи можуть друзі України, особливо в Європі та Північній Америці, не тільки зберегти, а й зміцнити свою єдність і солідарність перед лицем дедалі більшої жорстокості Путіна? В умовах зростання світових цін на енергоносії та інфляції чи зможуть вони уникнути неминучої втоми демократій і зосередитися на тому, що зараз видається віддаленою загрозою?
 
2. Чи будуть українські постачальники озброєнь і далі збільшувати постачання зброї та військового спорядження Києву, незважаючи на загрози ескалації з боку Москви (зокрема можливе застосування нею ядерної зброї)? Та чи зможуть українські війська із цим посиленим озброєнням не лише утримати, а й повернути території, окуповані російськими військами?
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 09:27, 17 май 2022
3. Чи зможе НАТО подолати протидію президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана — і, можливо, інших — неминучому поданню заявок на вступ до альянсу Фінляндії та Швеції? Чи зможе він надати Фінляндії та Швеції захищений статус доти, доки вони не стануть повноправними членами, та прискорити процес приєднання? Чи зможе Сенат США ратифікувати членство Фінляндії та Швеції до НАТО до літньої перерви, створивши вирішальний імпульс?
 
4. Чи можуть Україна та її друзі зробити більше, щоб затвердити фактично правильний наратив про те, що Путін несе повну відповідальність за цю навмисну та неспровоковану війну? Чи можуть вони ефективніше достукатися до росіян, аби ті краще зрозуміли, що їхній президент розв’язав від їхнього імені війну, яка не відповідала їхнім інтересам?
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 09:28, 17 май 2022
5. Нарешті, чи можуть Сполучені Штати та їхні союзники і партнери стратегічно перемогти Путіна і настільки послабити російський військовий потенціал, щоб Москва не змогла продовжити війну чи повторити щось подібне деінде? Чи можуть НАТО та її глобальні партнери зміцнитися настільки, щоб ефективніше стримувати такі загрози в майбутньому?
 
Це довгий список — і це лише початок.
 
Суть у тому, що непередбачувана українська стійкість, винахідливість, патріотизм і хоробрість надали вільному світу можливість не лише врятувати Україну, а й зупинити роки демократичного дрейфу та авторитарного відродження.
 
Якщо демократичний світ не хоче, щоб правління джунглів замінило верховенство закону, зараз саме час діяти.
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...