Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 14:53, 16 май 2022
Чому виникла ця стаття? Деякі дописувачі мені докоряють, що я розділяю ЗСУ і політичне керівництво держави. Я кажу, що Україна вистояла і перемагає завдяки ЗСУ і всупереч політичному керівництву. Мені кажуть, що ЗСУ нічого би не спромоглись, якби ними не керували такі гарні "лідери країни".
 
Отже, щоб ніхто не вішав собі чужих орденів, я вирішив написати цей юридичний текст, в якому систематизував положення діючого законодавства України щодо розподілу повноважень у керівництві Збройними Силами України.
 
Верховним головнокомандувачем ЗСУ є президент, повноваження якого обмежені виключно положеннями Конституції. Сьогодні прізвище президента - Зеленський.
 
Отже, президент, як верховний головнокомандувач, має наступні повноваження:
 
- вносить подання до Верховної Ради про чисельність Збройних Сил України,
- вносить подання до Верховної Ради про призначення міністра оборони,
- призначає на посади і звільняє вище командування Збройних Сил України,
- робить подання до Верховної Ради...
Подобається 4 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:56, 16 май 2022
робить подання до Верховної Ради про оголошення стану війни, видає укази про встановлення воєнного стану (затверджується Верховною Радою),
- приймає рішення про використання Збройних Сил України,
- оголошує мобілізацію (затверджується Верховною Радою),
- присвоює військові звання, нагороджує державними нагородами.
 
Для реалізації конституційних повноважень, президент утворює колегіальні дорадчі органи - Раду нацбезпеки і Ставку верховного головнокомандувача.
 
Інших повноважень президент відносно ЗСУ не має.
 
Таким чином, президент вирішує ключові питання загального характеру і виконує роль суб'єкта призначення на посади генералітету. При чому, майже у всіх своїх повноваженнях, президент повинен спиратись на висновки і рішення колегіальних дорадчих органів (Ради нацбезпеки та Ставки Верховного Головнокомандувача) та на затвердження його рішень Верховною Радою...
Подобається 4 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:57, 16 май 2022
Чи встановлює президент стратегію воєнних (військових) дій Збройних Сил України? Ні. Але може прийняти рішення про використання Збройних Сил України або (відповідно) заборонити їх використання.
 
ВІйськово-політичне та адміністративне керівництво Збройними Силами України здійснює міністерство оборони України. Міністерство оборони - це адміністративний апарат ЗСУ, проте, МО не впливає по закону на стратегію ЗСУ. Сьогодні міністр оборони Резніков.
 
Безпосередньо очолює Збройні Сили України і, відповідно, визначає стратегію дій ЗСУ - головнокомандувач Збройних Сил України. Сьогодні це Залужний. Головнокомандувач Збройних Сил України здійснює через Генеральний штаб Збройних Сил України безпосереднє військове керівництво Збройними Силами України.
 
Кабінет міністрів забезпечує озброєння, комплектування та фінансування діяльності Збройних Сил України, а також вирішує майнові питання.
 
Отже, узагальнюю.
 
Безпосередньо визначає стратегію військових дій - Залужний та Генеральний штаб...
Подобається 4 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 15:01, 16 май 2022
Зеленський може погоджуватись чи заперечувати.
 
Питання озброєння, забезпечення, фінансування, адміністрування - Шмигаль та Резніков.
 
Призначення генералів, присвоєння звань, нагородження, мобілізація, режим воєнного стану - компетенція президента.
 
 
Постскриптум.
 
Чи міг Зеленський в рамках своїх повноважень прийняти інші рішення, чим прийняв, чи не прийняти ті рішення, що прийняв? Очевидно, що ні. Але й тут напортачив, нікчемно "продовжуючи" воєнний стан.
 
Чи якісно виконали свої завдання уряд і міноборони? Очевидно, що ні. Інакше, чому ж українці самі за свої кошти забезпечують ЗСУ амуніцією та медтоварами, а західні країни озброєнням і боєприпасами?
 
Хто безспосередньо керував і керує військовими діями, завдяки яким Україна вистояла і перемагає? Залужний, Генштаб, солдати України.
 
Висновки робіть самі.
Подобається 4 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Микола Демидович Микола Демидович 16:05, 16 май 2022
Новенький (15:01, 16 май 2022)
Висновки робіть самі.
Так тузіки і не змінювали свої висновки. Це вони першими у струнких рядах опозиції досягають успіхів всупереч зусиллям влади. Це вони нарощують, підвищують, збільшують зусилля зменшувати вплив влади і сприяти своїм всезростаючим потребам.
 
Та й НІХТО і сперечався із тузіками не  буде.
 
Але головне треба сказати, що при всіх правильних записах в Конституції чи Законах різних - ще треба працювати щодобово по 24 і ЩЕ більше годин і РЕЗУЛЬТАТИВНО, а не просто пагаваріть.
Подобається 2 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...