Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 20:41, 5 июл 2020
згідно з українським законодавством батьки (усиновлювачі) є законними представниками своїх малолітніх і неповнолітніх дітей. Опікун є законним представником малолітньої особи та фізичної особи, визнаної недієздатною. Батьки мають право на самозахист своєї дитини, а опікун зобов’язаний вживати заходів щодо захисту цивільних прав та інтересів підопічного. Тобто законодавством закріплено виникнення повноважень та обов’язку виступати батькам, усиновлювачам, опікунам їхніми представниками. Повноваження батьків і представників мають особистий характер, вони не можуть бути предметом передоручення. Тому свої сімейні обов’язки батьки або усиновителі не мають права передавати іншій особі, навіть якщо це лікар.
 
Також згідно зі ст. 5 Конвенції про захист прав і гідності людини щодо застосування біології та медицини «будь-яке втручання у сферу здоров’я може здійснюватися тільки після добровільної та свідомої згоди на нього відповідної особи;
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 20:43, 5 июл 2020
...такій особі заздалегідь надається відповідна інформація про мету і характер втручання, а також про його наслідки та ризики; відповідна особа у будь-який час може безперешкодно відкликати свою згоду».
 
Та й Конституція України гарантує кожній людині право на свободу та особисту недоторканність.
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...