Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Максим Закревський Максим Закревський 18:15, 3 янв 2019
В Інституті української мови НАН України зберігається унікальна мапа, датована XIX ст., яка вказує на те, що українці зі своєю рідною мовою займали території, значно більші за сучасні державні кордони. Яка цінність цих даних, про мову, як інструмент політичних спекуляцій та територіальних зазіхань.
Подобається 7 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Максим Закревський Максим Закревський 14:11, 4 янв 2019
Це карта 1871 року, яку намагалися не помічати, адже вона показує реальне поширення українського народу зі своєю рідною мовою на значно ширших територію, аніж територія УРСР, чи її наступниці – незалежної України. У 1851 року випускник Харківського молодого університету, що нині носить ім’я Каразіна, Ізмаїл Іванович Срезневський у Санкт-Петербурзі зробив доповідь у Російському імператорському географічному товаристві «О географии русского язика». З того моменту розпочинається великий проект, метою якого було встановити кордони поширення великоросів, малоросів і білорусів. Якщо в населеному пункті було певне співвідношення між різними національностями, воно вказувалося у відсотках. Такі дані тоді визначали максимально точно, бо ніхто не боявся за територіальний поділ імперії. Опрацювавши ці всі матеріали, український вчений, мовознавець Костянтин Михальчук створив карту «Наріччя, піднаріччя і говори південної Росії у зв’язку з наріччями Галичини».
Подобається 2 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Igorrr Igorrr 15:21, 4 янв 2019
Максим (14:11, 4 янв 2019)
вона показує реальне поширення українського
Таки да, в Курской, Воронежской, Харьковской, ... и аж до Херсонской губернии говорили практически на одном и том же наречии, правда оно мало общего имело и имеет "з Українською мовою".
Так что НАНо-технология не убеждает
Подобається 1 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
PiligrimК PiligrimК 15:51, 4 янв 2019
І шо? Будемо відновлювати "історичну справедливість"? Далі п...здіти про великих козацьких предків? Пишатися минулим? Чи все-таки робити тверезі висновки, чому зараз не так?
"Від Сяну до Дону" - це так класно, так заспокоє. Особливо, коли не згадувати, що, мабуть, немає борделю, де не було б українок; коли забути, що по темпам поширення ВІЛ Україна на чільних місцях, і перспективи його "фантастичні"; не зважати на дитячий алкоголізм і проституцію, здебілення населення, виховуваного на низькопробній культпродукції; що Україна перша в Європі за рівнем корупції, що просрано все, що мали перед незалежністю, що держава перетворюється на сировинний придаток... і т.д. і т.п.. А так все у нас супер - від Сяну і аж до Дону... .
Подобається 6 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Максим Закревський Максим Закревський 17:44, 4 янв 2019
PiligrimК,  все, що ти написав - підміна понять...при чому тут віл, і тому подібні речі....ех...
Подобається 2 Не подобається 5
Відповісти | Цитувати виділене
PiligrimК PiligrimК 19:37, 4 янв 2019
Максим Закревський,  при тому, шановний Максиме, що чим більше країна занурюється в лайно, тим більше публікується розповідей про славне минуле. Я б радів сучасним справжнім досягненням, а не "прэданьям старіни глубокой" - то слабка втіха на фоні повільного гниття. Втім, для історії цікаво.
Подобається 3 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Пыля Потновус Пыля Потновус 19:42, 4 янв 2019
PiligrimК, И тут высраться успело, потновусое падло Вана тебе явно доплачивает за количество высеров, ЧМО старпёровское.
Подобається 1 Не подобається 3
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...