Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Максим Закревський Максим Закревський 10:02, 14 дек 2018
Іцхак Бен-Цві (Ісаак Шемшилевич) – батько-засновник і другий президент держави Ізраїль. Він народився у Полтаві в 1886 році, жив у цьому місті, навчався та починав займатися політикою. Його життя, немов голлівудський блокбастер: арсенал зброї вдома, революція, втеча від поліції, теракти. І у підсумку, перемога - він здобув і збудував державу для свого народу. Історія українського єврея – у програмі Артефакт, яку ми підготували для вас разом із журналом “Артефакт” та громадською організацією SavePoltava.
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Максим Закревський Максим Закревський 10:31, 14 дек 2018
У американців є батьки-засновники держави. Бенджамін Франклін, Джордж Вашингтон, Джон Адамс, Томас Джефферсон і компанія підписали декларацію незалежності та доклали свою руку до творення конституції. Молода держава Ізраїль також має своїх батьків-засновників. Та мало хто знає, що батько-засновник держави Ізраїль Ісаак Шимшелевич (Іцхак Бен-Цві) народився та виріс у Полтаві. Тут почалася його боротьба за права євреїв.
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Максим Закревський Максим Закревський 14:11, 14 дек 2018
Рідко коли починаєш статтю про відомого політичного діяча, з інформації, що поліція знайшла в його домі цілий арсенал зброї. Але біографія Ісаака Шимшелевича дає нам таку можливість. Таки так! Ви лиш уявіть собі, приходять полтавські полісмени та жандарми додому до 22-річного полтавця, а в нього там пістолети, вибухівка, рушниці. І все це во славу захисту єврейського народу. А насправді так воно й було.
 
Під час першої російської революції 1905-1907 років Полтавщиною прокотилася хвиля єврейських погромів. Ну така вже була жорстока традиція в період катаклізмів – робити винними у всіх бідах євреїв та починати проти них «хрестові походи».
 
Подобається 4 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 14:23, 14 дек 2018
Максим (14:11, 14 дек 2018)
Полтавщиною прокотилася хвиля єврейських погромів
Не тільки Полтавщиною.. Всією Імперією..
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...