Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Максим Закревський Максим Закревський 20:57, 29 ноя 2018
Богдан  Хмельницький заснував козацьку державу – Військо Запорозьке, а Мазепа цю державу планував зробити незалежною та європейською. Та ми часто забуваємо про ім’я ще одного козацького лідера, який підготував грунт для того, щоби ця держава постала. Знайомтеся – Петро Конашевич-Сагайдачний, експерт у суперечках з Москвою, пірат Чорного моря та справжня гроза Османської держави.
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Максим Закревський Максим Закревський 21:51, 29 ноя 2018
1597 рік. Молодий вчитель Петро Конашевич в неділю традиційно йде до православного храму на службу. Все начебто як завше – молитва церковнослов’янською, східні обряди, і так далі. Та в раз до церкви заходять польські солдати. Вони дають команду – згортати службу. Чому? Православна церква по-суті знаходиться поза законом. Минулого, 1596 року внаслідок підписання Берестейської церковної унії частина православного духовенства України об’єдналася з католицьким. Православ’я втрачало своє юридичне значення.
 
Петро Сагайдачний того дня надавав тумаків польським солдатам, які прийшли заарештувати православного священника. Це був початок його боротьби за права православної церкви в Україні, початок його перемог.
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...