Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Максим Закревський Максим Закревський 13:57, 20 ноя 2018
Професор Бард-коледжу (штат Нью-Йорк) Шон МакМікін у своїй книзі «The Russian Revolution. A New History» доводить, що Жовтневий переворот 1917 року не міг би відбутися без потужної фінансової допомоги більшовикам з-за кордону – з Німеччини, Швеції, Данії, Швейцарії. По-новому в книзі розглядається і роль війни і воєнного стану в долях революції. Значну провину за перемогу більшовиків американський історик покладає особисто на Олександра Керенського.
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Максим Закревський Максим Закревський 14:36, 20 ноя 2018
Рецензуючи книгу Шона МакМікін, лондонська «Таймс» робить такий висновок: «Російська революція була найуспішнішю кримінальною змовою в історії… Вона була також красномовним прикладом того, як ліберали можуть програти, і програти катастрофічно, якщо, володіючи величезною перевагою, вони роз’єднані перед обличчям нещадного ідеологічного ворога». Неважко виявити актуальність цього висновку для сучасної Росії. Підзаголовок книги «Нова історія» цілком виправданий. Її новизна в тому, на що ні в російській, ні в західній історіографії Жовтня зазвичай не звертали уваги на фінансову базу більшовицької партії.
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Максим Закревський Максим Закревський 20:43, 20 ноя 2018
Американський історик спробував зрозуміти, скільки коштував Жовтневий переворот, знайти відповідь на питання: «Звідки гроші, товаришу Ленін?». Треба віддати належне детективним здібностям Шона МакМікін, йому вдалося знайти відповідь. Масштаби більшовицької антивоєнної пропаганди, утримання партійного апарату і Червоної гвардії коштували величезних грошей. Автор «Російської революції» перекопав гори матеріалу, попрацював в 24 російських, німецьких, австрійських, шведських, англійських, французьких, швейцарських і американських архівах. Так що книга чудово фундована, викладені в ній факти переконливі і підтверджені фінансовими документами.
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...