Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Оновити
Kender Kender 19:26, 15 окт 2018
sobaka_d,  Думаю, не стоит тратить столько буков ради кацапского проекта. Просто Олежке снова рупий подкинули.
Подобається 2 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
dobryj5 dobryj5 16:22, 15 окт 2018
gato (14:07, 15 окт 2018)
Украинская Повстанческая Армия была создана в 1941г Тарасом Дмитриевичем Бульбой-Боровцем
"Армiя без держави" - название его книги, посвященной этим событиям
Як, звичайно, в таких випадках даю уточнення. Створив УПА "Поліська січ" ще в червні Тарас Дмитрович Боровець. Свій  перший указ він видав 28 червня 1941 р.
За свій великий ніс у вигляді картоплини ще його в дитячі роки прозвали Бульбою. Так він і псевдонім утримав, коли створив перші загони УПА. Їх називали "бульбашами". і це були зовсім інші. ніж "бандерівці".
 
Хоч і їх можна було розділяти і за територіями. В Лісостеповій зоні та в Карпатах були в більшості "бандерівці", а на Поліссі - "бульбаші".
 
В моїх краях були бульбаші та радянські партизани. Односельчани могли бути там і там. Могли переходити із загону в загін. Взагалі, між ними як такого протистояння не було. Це вже потім почали розповідати про війну між ними. В 42-44 р. був один ворог - німці.
Подобається 1 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
gato gato 14:07, 15 окт 2018
Новенький (09:39, 15 окт 2018)
14 жовтня 1942 року – народжується Українська Повстанська Армія. "Армія без держави", створена авангардом поневоленого народу – українськими націоналістами
Украинская Повстанческая Армия была создана в 1941г Тарасом Дмитриевичем Бульбой-Боровцем
"Армiя без держави" - название его книги, посвященной этим событиям
 
Порохатое быдло не знает истории собственной страны
Подобається 3 Не подобається 4
Відповісти | Цитувати виділене
sobaka_d sobaka_d 12:30, 15 окт 2018
Вывод напрашивается единственно возможный. Т.н. "Свободу" и близко нельзя подпускать к государственному управлению. Все эти идеи это даже не прошлый, это позапрошлый век. И даже из этого спича Тягнибока очевидно, что в экономике они полные профаны. А их идеология основана на работах столетней давности, которые они даже не в состоянии хоть как-то модифицировать, чтобы соответствовать ментальному уровню 21 века. И эти призывы "відсутності залежності" от кого и чего бы то ни было... Это даже комментировать невозможно. Для этого нужно превратится в Северную Корею с железным занавесом. И то, как мы видим, независимой она все равно быть не может, потому что зависит от внешних поставок энергоносителей. Даже громадная Россия не может быть независимой в современном глобализированном мире. И зачем, спрашивается, это нужно? Замкнуться в своем мирке без всякой связи с остальной планетой? И чем это лучше интегрированности в огромный мир в качестве полноправного партнера?
Подобається 2 Не подобається 5
Відповісти | Цитувати виділене
sobaka_d sobaka_d 12:17, 15 окт 2018
Демагогия, к тому же с имперским душком.
"Зайве й згадувати, що 100 років тому територія УНР була в 1,6 раза більшою, ніж сучасна Україна. І ОУН-УПА змагали до побудови Української соборної самостійної держави на всіх етнічних землях українців від "Сяну по Кавказ". Тепер же частину земель Україна втратила". Это ж как понимать? Призыв к "освободительной борьбе", чтобы вернуть Украину в те границы?
 
А этот перл: "Але чи ж вона вільна? На жаль, у повному сенсі ні. Бо воля – це свідоме управління своїм життям, відсутність залежності від будь-кого у здійсненні своєї власної мрії. І проблема української держави в тому, що вона сама, по перше, ніяк не може чітко визначити осібного шляху. До якого берега їй пристати: чи то до східного, чи то до західного? ". Это как? У Тягнибока есть сомнения по поводу европейкого курса Украины?
 
А лозунг "без холопа и пана"? Это как? Лозунг коммунистов? Или "развитого социализма"? Все вокруг народное, все вокруг мое?
Подобається 2 Не подобається 5
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 09:39, 15 окт 2018
76 років тому – 14 жовтня 1942 року – народжується Українська Повстанська Армія. "Армія без держави", створена авангардом поневоленого народу – українськими націоналістами. Армія, яка веде партизанську боротьбу на всі фронти майже два десятиліття (останній бій повстанців з московськими окупантами – у 1961 році). Армія, яка гідно протистоїть двом тоді найбільшим потугам Євразійського материка – Німецькому Рейху та Совєтському Союзу... І хто ж у результаті перемагає? Рейх? Упав... Союз? Розвалився... А Україна – Є.
 
Чи це перемога українського націоналізму? Так, безперечно. Проте – лише проміжна. Ще далеко не повна і не остаточна. Боротьба триває.
Подобається 5 Не подобається 5
Відповісти | Цитувати виділене
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...