Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Роман Коржик Роман Коржик 17:49, 2 окт 2018
Навряд чи історія Світового Православ’я знає більш підлі та цинічні події, ніж захоплення московським патріархом Київської митрополії у 1685 році та всього того, що за цим настало. Ці брудні факти тепер старанно приховуються, а сама лише побіжна згадка про них викликає шалену агресію в очільників влади Російської Федерації, Російської православної Церкви та у простих вірян із “шовіністично-чорносотенських православних братств”, котрі, наче гриби після дощу, розплодилися в Росії та Україні. Однак, як сказано в Біблії, немає нічого таємного, що рано чи пізно не стало б явним. Ретельно заховані в архівах протоколи Посольського Приказу були 1917 р. знайдені видатним українським ученим Іваном Огієнком та витягнуті на світ Божий в його працях з історії церкви,
Подобається 1 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
Роман Коржик Роман Коржик 19:57, 2 окт 2018
2 лютого 1589 року у Московії було проголошено Московську патріархію. Першим патріархом було призначено митрополита Іова. У 1448 році московська церква самовільно відокремилась від Київської Митрополії, а відтак не визнавалася Константинопольським Патріархатом і 141 рік перебувала в схизмі.
Подобається 1 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
Роман Коржик Роман Коржик 20:44, 2 окт 2018
До того часу ці єпархії належали до Київської Митрополії Константинопольського Патріархату, що не передбачало їхнього самостійного управління, пише Укранорама.
Подобається 1 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...