Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Santa Santa 08:22, 18 сен 2018
дуже важливий момент, про який чомусь всі забувають, коли говорять про акт 1686 року. Адже після передачі частини Київської кафедри на підросійських територіях в тимчасову опіку (адміністрацію) московських патріархів, на інших територіях України, які не входили до складу Московської держави, православні парафії і монастирі і надалі залишались під омофором Вселенського Патріархату. Тобто акт 1686 року стосувався українських територій Гетьманщини, які тимчасово опинились у складі російської держави, і не мав канонічного впливу на інші українські території, зокрема Закарпаття, Буковину, Поділля, Галичину, Волинь, «ханську Україну» на півдні і Крим. Всі ці території й надалі лишались під канонічним омофором Вселенського патріархату.
Статья - супер. Без надрыва и воплей про "исконность" и "скрепы" с фактами и персоналиями - про то как было на самом деле!
Почему только сейчас?
Ведь такая инфа народу неизвестна в большинстве
А по важности - как открытие архивов НКВД/ВКП(б)
Подобається 7 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Santa Santa 08:29, 18 сен 2018
православні українці на Буковині, Закарпатті і в Галичині тривалий час залишались під опікою Вселенського Патріархату. Ці землі увійшли до складу Московського патріархату лише в середині ХХ століття в роки радянської окупації Західної України і таке їх насильницьке підпорядкування Москві ніколи не визнавалось Вселенським престолом.
Так ведь репрессии прошлись катком по всем, почему церковь была бы в стороне?
Сталин с большевиками и своих попов пачками в расход до 1943-го пускал, а тут вообще контра - "шпионы константинопольские"
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...