Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Роман Коржик Роман Коржик 11:25, 5 сен 2018
5 вересня 1918 року РНК РСФРР ухвалив постанову «Про червоний терор», якою «забезпечення тилу шляхом терору» було названо «прямою необхідністю» більшовицької влади. У постанові підкреслювалася потреба ізоляції «класових ворогів» у концтаборах та розстрілів усіх причетних до білогвардійців осіб із публічним оголошенням про такі каральні акти. Терор був остаточно узаконений як метод державного управління та став невід’ємною складовою комуністичного будівництва.
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Роман Коржик Роман Коржик 12:03, 5 сен 2018
Це направду жахливо...
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Роман Коржик Роман Коржик 11:57, 6 сен 2018
Харків. Під час перебування більшовиків у Харкові […] панував такий терор, що багато хто божеволів від усіх пережитих кошмарів. Особливим звірством відрізнявся комісар Саєнко, на щастя, спійманий добровольцями. Розстрілювали безпощадно, не виключаючи жінок і дітей.
На двох вулицях і в підвалах деяких будинків були вириті коридори, до кінця яких ставили розстрілюваних і, коли вони падали, їх присипали землею. […] На другий день на тому ж місці розстрілювали наступних, потім знову присипали землею і так до верху.
 
Потім починався наступний ряд цього ж коридору. […] В одному з таких коридорів лежало до 2 000 розстріляних. Деякі жінки розстріляні тільки тому, що не приймали залицянь комісарів. В підвалах знаходили розіп’ятих на підлозі людей і пригвинчених до підлоги гвинтами. У багатьох жінок була знята шкіра на руках і ногах у вигляді рукавичок та панчіх і вся шкіра спереду.
Подобається 1 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...