Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
Новенький Новенький 10:52, 17 янв 2018
Ошатні кабінети в Президії НАНУ займають науковці, які десятиліттями не генерують жодних нових ідей. У деяких з них індекс цитованості менший, ніж у зарубіжних аспірантів. Наприклад, індекс цитованості у голови НАНУ Бориса Патона - 24. Мало це чи багато?
Напівтемним коридором зі швидкістю равлика йде дідусь зі стосом паперів, які від руки списані чорним олівцем. Його потерті підошви майже не відриваються від паркету, створюючи характерний звук човгання. Якщо заплющити очі, може здатися, що це іде зомбі з серіалу «Ходячі мерці». Стає моторошно. Чоловік зайшов у відділ із табличкою «центр практичної інформатики». Цікаво, що він там робитиме?..
– Я не можу залишити президію. Я не можу, не можу без Академії. Вдома мені погано. А тут… усе. Спогади, друзі, колеги… медалі, – Та й корпоративи у нас гарні проводять.
Подобається 8 Не подобається 3
Відповісти | Цитувати виділене
Angela Pitushkanu Angela Pitushkanu 10:59, 17 янв 2018
Просто факты: финансирование НАНУ должно быть 1% от ВВП по закону, а в реальности 0,16% - так какие претензии к науке при катастрофичной нехватке средств? И дело ведь не только в зарплатах, ведь львиную долю расходов составляют затраты на технику, на лаборатории, на исследования и опыты...
 
"В 2017 году мы смогли выйти из драматического снижения финансирования на науку, которое достигло минимума в 2016 году и составило 0,16% ВВП из госбюджета", – цитирует пресс-служба министра образования и науки Лилию Гриневич.
Подобається 12 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 11:01, 17 янв 2018
Один із найяскравіших прикладів боротьби реформаторів та консерваторів у ті часи – публікація у 1973 році заяви членів Академії наук СРСР в газеті «Правда», у якій вони засуджували академіка Андрія Сахарова. Радянських науковців обурило те, що Сахаров вимагав лібералізації СРСР, протестував проти політичних репресій, критикував українофобію, а потім ще й створив і очолив Комітет прав людини СРСР:
 
– В останні роки академік Сахаров відійшов від активної наукової діяльності і виступив з низкою заяв, що ганьблять державний лад, зовнішню і внутрішню політику Радянського Союзу. Він фактично став знаряддям ворожої пропаганди проти Радянського Союзу та інших соціалістичних країн. Ми засуджуємо його діяльність, що ганьбить честь і гідність радянського вченого, – йшлося у спільній заяві.
 
Під цією публікацією підписався й академік Борис Патон – який з 1961-го року і донині займає посаду голови Національної Академії наук України.
Angela Pitushkanu,  кого финансировать?
Подобається 6 Не подобається 4
Відповісти | Цитувати виділене
Новенький Новенький 11:28, 17 янв 2018
У 2017 році член президії НАНУ академік Василь Кремень отримав відзнаку академії «За багатолітню плідну діяльність вченого і педагога, державного і громадського діяча й активне сприяння реформуванню системи освіти та розвитку науки в Україні». Проте, академіка критикують за те, що за радянських часів він працював на найвищому рівні в партійній ієрархії – помічником завідувача ідеологічним відділом ЦК КПРС. До 1991 року Кремень займався питаннями марксистсько-ленінської комуністичної ідеології та її впровадження в систему освіти і науки СРСР.
 
– Саме через діяльність таких, як Василь Кремень, Україна все ще не звільнилася від нав'язаної в радянський період ідеології та її цінностей. В зоні його відповідальності були питання освіти і науки
Подобається 8 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
dobryj5 dobryj5 11:37, 17 янв 2018
колись Клінтон як президент США сказав таку думку: США виділяють на науку 2 % ВВП країни, не тому, що вона багата, а вона є багата тому, що виділяє на науку 2 % ВВП.
 
була колись також інформація, що південна Корея перед своїм економічним піднесенням виділила на науку 8 % ВВП країни і вони дуже швидко окупились.
Подобається 17 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
PiligrimK PiligrimK 11:41, 17 янв 2018
Богадільня, а не академія....
Подобається 12 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
VY VY 12:21, 17 янв 2018
Новенький (11:01, 17 янв 2018)
кого финансировать?
Да есть кого.. просто те, "кого финансировать" --  давно сами деньги находят.
Вообще, кто знает, чем располагает НАНУ, кроме старцев в президиуме?
Там еще до хрена собственности, которая из-за отсутствия финансирования просто разрушается. Соответственно, те, кто мог бы работать там -- работают в других местах.
Ну и, понятно, система кошмарная -- любой реальный договор или грант проходит аж через Президиум, дабы тот мог отломить себе копеечку.
Подобається 13 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Sumerky Sumerky 14:14, 17 янв 2018
VY (12:21, 17 янв 2018)
Ну и, понятно, система кошмарная -- любой реальный договор или грант проходит аж через Президиум

При этом половина денег остается в НАНУ, часть в распоряжении дирекции института, оставшееся на исполнение работ. Китайцы те уже давно поняли пагубность такого сотрудничества и вызывают спецов частным образом
Но печально то, что  при "реформировании" НАН будут уничтожены реально работающие коллективы, а чиновники останутся...Они очень поднаторели в доказывании своей нужности
Подобається 15 Не подобається 1
Відповісти | Цитувати виділене
Sumerky Sumerky 14:18, 17 янв 2018
Но в самой статье масса надуманного и масса неточностей... Вот уволим всех стариков и настанет счастье
Подобається 10 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
bloker bloker 15:40, 17 янв 2018
Главное не спугнуть, чтобы тихо умерла, во сне...
Подобається 6 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
VY VY 15:51, 17 янв 2018
bloker (15:40, 17 янв 2018)
чтобы тихо умерла, во сне.
Так оно скорее всего и будет.
Вопрос только: а что вместо?
Объясню. Есть такая организация -- ВАК. Без нее о научных дипломах можно забыть -- разве что ездить защищаться "пабизвизу". Это, конечно, сильно поможет отечественной науке...
Подобається 9 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
9inches 9inches 21:24, 17 янв 2018
Ніфіга ви не розумієте в сучасній науці! От відійде у кращий світ Борис Патон, знаєте хто його замінить?!... Правильно — Володінька Литвин!
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
PiligrimK PiligrimK 21:30, 17 янв 2018
9inches,  а запросто! Досвідчений плагіатор, віртуозний звіздун....
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
9inches 9inches 21:38, 17 янв 2018
PiligrimK (21:30, 17 янв 2018)
Досвідчений плагіатор, віртуозний звіздун....
І головне свій в доску, совєцький!
Подобається 5 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...