Депутат Київради: Якщо на Сінному ринку зведуть три «Паруси», мости у Києві стануть

Депутат Київради: Якщо на Сінному ринку зведуть три «Паруси», мости у Києві стануть
Скандальне будівництво на території Сінного ринку
Фото: nikorupciji.org

Депутат Київради Ольга Бализька назвала забудову на Сінному ринку у столиці «найбільш руйнівним будівництвом для міста»

Депутат Київради, член постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування Ольга Балицька припускає, що в столиці станеться колапс, якщо на Сінному ринку зведуть три «Паруси».

Таку думку Балицька висловила в інтерв’ю «Главкому».

«Я розмовляла зі спеціалістом із транспортної інфраструктури Дмитром Беспаловим, який робив транспортну модель Києва, і запитала: чи стане цей район і під’їзди до Кабміну і Адміністрації президента? Він відповів: «Ти не розумієш, стануть мости». Це жахливе, найбільш руйнівне будівництво для міста. В тому місці будувати в таких параметрах не можна. Із соціальною інфраструктурою теж проблеми.

Переповненість дитсадочків навколо – 140 відсотків. Куди підуть діти з цих будинків - ніхто не розуміє. Ну, і звичайно, Чкалівський сквер, який зараз намагаються забудувати, є єдиним сквером, який є поруч, окрім Пейзажної алеї. І він уже заповнений людьми. Де люди будуть відпочивати - неможливо уявити», - зазначила депутат Київради, додавши, що забудова призведе до історичного, транспортного, екологічного та соціального колапсу.

Нагадаємо, скандал із забудовою Сінного ринку почався в 2015 році, коли його руїни зрівняли з землею. Звести тут мають підземний паркінг, житлові та офісні споруди до 22 поверхів. Проект будівництва обурює жителів прилеглих будинків та громадських активістів, оскільки навколо цієї території розташовано дев’ять пам’яток місцевого значення та 28 об’єктів культурної спадщини. На окремих із цих будівель після початку будівництва вже з’явилися тріщини. Вражає і щільність забудови: планується збудувати комплекс, площею 114 тис. м².

Також Балицька стверджує, що невідомо, як було отримане історико-містобудівне обґрунтування для будівництва.

«На сьогодні будівництво там ведеться на трьох земельних ділянках. На жодну з трьох ділянок його немає. Він існує на ту земельну ділянку, яка була колись. Але ж юридично її немає… Так, ця ділянка проблемна в іншому аспекті. Були певні переходи прав на неї, її передавали, перепродавали, були спори між різними компаніями. І в один момент одна з фірм, яка претендує на цю ділянку, змогла накласти на неї арешт. Але арешт земельної ділянки ніяк не впливає на те, ведуться чи ні там певні роботи. Він означає лише заборону на відчуження. І, наскільки я знаю, цей арешт вже знято», - сказала член постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування .

Депутат Київради нагадала про припис ДАБІ про призупинення робіт, проте на сьогодні вони відновлені, а «ДАБІ не може побачити кричуще порушення».

«Більш того, ДАБІ має побачити порушення в документації. Підстав анулювати дозвіл щодо цього конкретного будівництва більш ніж достатньо. ДАБІ зараз завершує перевірку цього об’єкту, побачимо, що вони скажуть. А в цьому будівництві, до речі, і Національна спілка архітекторів України побачила 11 кричущих порушень українського та міжнародного законодавства. На це є відповідний висновок. Майже всі порушення є підставою для анулювання дозволу», - резюмувала Балицька.

Як відомо, вищевказана земельна ділянка площею 1,98 га була розділена на три частини (вул. Бульварно-Кудрявська, 15а, Гончара, 38б, Гончара, 48/2) і належить британській компанії Solid Blue Assets Limited. Замовником будробіт виступає компанії ТОВ «Емпоріум Пропертіз», створена Solid Blue Assets Limited. «Київміськбуд» виступає генпідрядником забудови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: