понеділок, 26 червня 2017 15:20

Путін хотів домовитись з Трампом щодо України - американський експерт

Путін хотів домовитись з Трампом щодо України - американський експерт
Президент Росії Володимир Путін сподівався домовитися з президентом США Дональдом Трампом про "обмін" України на Сирію. Фото: GETTY IMAGES

Президент Росії Володимир Путін сподівався домовитися з президентом США Дональдом Трампом про "обмін" України на Сирію. Проте реалізація цього плану є неможливою.

Про це розповів колишній радник держсекретаря США Метью Брайза в інтерв'ю "Еспресо".

Відповідно до схеми, яку вигадав Путін, Росія співпрацювала б зі США в Сирії проти "Ісламської держави", якщо б Трамп заплющив очі і дозволив Донбасу перебувати під контролем Росії, пояснив він.

Брайза стверджує, що зараз така ситуація є абсолютно неможливою. Проте правдивими можуть бути чутки щодо держсекретаря США Рекса Тіллерсона, які в останні кілька днів поширюють у Вашингтоні.

"Тіллерсон зараз розпочинає новий процес, в якому США відіграватимуть роль медіатора, як це було в переговорах між Україною та Росією, і, можливо, підсилять вплив Франції та Німеччини в так званому "нормандському форматі". І домовляться про те, що Росія забереться зі сходу України в обмін на те, що Україна виконуватиме свої зобов'язання, згідно з мінськими угодами", – пояснив екс-радник держсекретаря США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція не визнає анексії Криму, Росія - агресор на Донбасі - Макрон

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «Путін хотів домовитись з Трампом щодо України - американський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути