Викладачі університету виступили проти новопризначеної хабарниці.

Черкаський державний технологічний університет оголосив страйк через незаконне поновлення на посаді ректора Тамари Качали. При цьому, колектив згуртувався проти неї одразу, як тільки її спробували призначити виконувати обов'язки. Варто зауважити, що вказана персона має негативний імідж хабарниці, а одразу після призначення намагалася звільняти викладачів з наукового закладу.

Такі дії влади призвели до того, що представники ЧДТУ оголосили недовіру новопризначеній начальниці, і почали блокувати бульвар Шевченка. Після того, як у Міністерстві освіти підтвердили існування наказу про відсторонення Тамари Качали, колектив оголосив, що очікує на підтверджувальні документи. На вимоги протестувальників були вимушені звернути увагу в облдержадміністрації та Міністерстві освіти.

За словами викладачів, призначення Качали, відомої хабарниці змусило згуртуватися не лише через створення нею корупційних схем, а через загрозу вступній кампанії ЧДТУ, і подальшій нормальній роботі закладу. Під загрозою опинилося отримання дипломів випускниками закладу. Оскільки всі вони містять цифровий підпис Олега Григора, — нинішнього ректора. Якщо зміниться ректор, то у ВНЗ мають заново пройти процедуру реєстрації цифрового підпису новопризначеного ректора та перезамовити дипломи. На це знадобиться декілька тижнів. І цим скористається Качала для впровадження нових схем, звільнення колективу викладачів та заводження до закладу своєї команди.

Невдоволення черкащан змусило зібрати комісію при МОН, яка розглядає питання про кадрові призначення ректорів, попередньо розглянула питання призначення ректора в ЧДТУ та підтримала колектив закладу.

Будемо сподіватися, що колективу вдасться відстояти свої інтереси. І якщо у них все вдасться, це стане чудовим прикладом нової форми самоорганізації та боротьби проти хабарників.