ua en ru

Білорусь викликала українського посла через висловлювання про військові навчання

Білорусь викликала українського посла через висловлювання про військові навчання Фото: Ігор Кизим (belarus.mfa.gov.ua)

У МЗС країни заявили, що висловлювання українського посла містять необґрунтовані звинувачення Білорусі

Міністерство закордонних справ Білорусі викликало українського посла через висловлювання про навчання "Слов'янське братство-2017". Про це сказано в повідомленні прес-служби відомства.

"26 червня 2017 року в МЗС Білорусі у зв'язку з тенденційними висловами в ЗМІ щодо навчань "Слов'янське братство - 2017" був викликаний посол України в Республіці Білорусь. Послу України було вказано на те, що зроблені ним заяви не відповідають високому рівню дружніх відносин між Республікою Білорусь і Україною, є некоректними і містять необґрунтовані звинувачення Республіки Білорусь у недотриманні заходів довіри і безпеки в регіоні ОБСЄ", - наголошується у повідомленні.

Крім того, увагу посла було звернуто на те, що "Слов'янське братство - 2017" було проведено у повній відповідності з нормами міжнародного права і зобов'язаннями Білорусі в рамках ОБСЄ.

"Білоруська сторона розраховує на продовження конструктивного діалогу в сфері оборони і безпеки в регіоні", - підкреслили в МЗС Білорусі.

Нагадаємо, в кінці квітня президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв президенту України Петру Порошенко, що російсько-білоруські навчання не будуть підготовкою Російської Федерації до наступу на Україну.