Порошенко підтримує "формулу Макрона" щодо деокупації Донбасу

Порошенко підтримує "формулу Макрона" щодо деокупації Донбасу

Фото: УНІАН

У ній йдеться про відвід військових сил і зброї, допуск міжнародних спостерігачів на всі точки і звільнення заручників.

Президент України Петро Порошенко вважає, що проекти рішень "нормандського формату" можуть стати планом деокупації Донбасу.

Про це він заявив на спільній з президентом Франції Еммануелем Макроном прес-конференції, передає Інтерфакс.

"Наші домовленості, що ми покладемо на папір проекти можливих рішень "нормандського формату", можливо, вони будуть називатися "формула Макрона", але ми зможемо пред'явити суспільству план досягнення миру і деокупації сходу України", - сказав він.

Своєю чергою Макрон зазначив, що дуже очікує результату.

"Рішення, яке я запропонував президенту Порошенку, всім сторонам нормандського формату і, власне, я вже це зробив президенту Путіну: я б хотів, щоб спочатку були на папері викладені попередні умови, які потрібно виконати, зусилля, які повинні здійснити сторони", - наголосив президент Франції.

Зокрема, йдеться про відвід військових сил і зброї, допуск міжнародних спостерігачів на всі точки і звільнення заручників.

Нагадаємо, Порошенко оголосив про досягнення важливих домовленостей на зустрічі з МакрономПрезидент України Петро Порошенко велику частину  переговорів з лідером Франції Еммануем Макроном присвятив ситуації на Донбасі. 

Зокрема, президенти обговорили тактику дій на декілька тижнів. 

"Левова частина переговорів була присвячена ситуації на сході нашої держави, протидії російській агресії проти суверенної незалежної України і ситуації в Криму", - заявив Порошенко. 

Лідери країн також планують провести консультації і узгодити позиції, щоб підвищити ефективність можливої зустрічі в нормандському форматі. 

Порошенко та Макрон тепло привітались перед переговорами у Парижі

Порошенко та Макрон тепло привітались перед переговорами у Парижі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація