Порошенко анонсував візит Меттіса до України

Поділитися
Порошенко анонсував візит Меттіса до України Мэттис привезе в Київ угоди про оборонне співробітництво України і США © Twitter/ Петро Порошенко
Глава Пентагону підпише в Києві угоди про співпрацю між Україною та США в оборонній сфері.

Президент України Петро Порошенко повідомив про підготовку візиту до Києва міністра оборони США Джеймса Меттіса та підписання угод про співпрацю між країнами у сфері національної безпеки й оборони.

"Можу сказати, що найближчим часом, протягом двох-трьох місяців, ми очікуємо на візит міністра оборони США до України. І під час цього візиту ми сподіваємося, що угоди будуть підписані", – повідомив глава держави в інтерв'ю журналістам українських телеканалів, яке транслювалося ввечері в неділю, 25 червня.

За словами президента, текст угоди вже узгоджений.

Зокрема, досягнута домовленість про завершення підготовки договорів про постачання оборонної зброї, угоди про військово-технічне співробітництво, співробітництво в науково-дослідних розробках і в багатьох інших напрямках

Порошенко також повідомив, що під час зустрічі глава Пентагону запевнив його в тому, що робитиме все можливе для розширення оборонного співробітництва, забезпечення вирішення питання про надання Україні оборонної зброї.

Нагадаємо, 20 червня президент України Петро Порошенко зустрівся у Вашингтоні з президентом США Дональдом Трампом, віце-президентом Майком Пенсом, радником президента Гербертом Макмастером, а також держсекретарем Рексом Тіллерсоном й очільником Пентагону Джеймсом Меттісом.

Під час візиту до США український президент повідомив про майбутні візити представників адміністрації Трампа до Києва для підписання угод про співпрацю в оборонній, економічній та енергетичній сферах.

Як повідомляють джерела DT.UA в оточенні президента, формат зустрічі з Трампом не дозволив Порошенку реалізувати всі поставлені завдання. У той же час, перемовини українського президента з представниками адміністрації президента США виявилися більш плідними.

"Зустрічі з президентом Сполучених Штатів не відбуваються щомісяця, а в овальному кабінеті вдалося побувати далеко не всім главам держав планети. І чи буде у Петра Порошенка коли-небудь ще раз така можливість - велике питання", - пише оглядач DT.UA Тетяна Силіна.

Детальніше про результати поїздки президента України в Вашингтон читайте в матеріалі Тетяни Силіної "В овальний кабінет по секонд-хенд" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі