На віче до Садового прийшли кілька сотень львів'ян

  • Оксана Козак
  • для ВВС Україна
Олег Березюк

Автор фото, Юрій Мартинович

Підпис до фото, Політики разом із віце-спікером Оксаною Сироїд на початку тижня оголосили голодування з вимогою врегулювати вивезення сміття зі Львова

У неділю, 25 червня, міський голова Львова Андрій Садовий провів загальноміське віче - зустріч з мешканцями міста, де темою була проблема вивезення та утилізації сміття.

"Час показати, що дух і воля Львова незламні", - закликав він напередодні у своєму відеозверненні.

Загалом захід зацікавив кілька сотень громадян, - як прихильників, так і противників львівського мера, і пройшов у вигляді сорокахвилинного брифінгу мера Львова і депутатів Верховної та обласної рад від партії "Самопоміч". Час від часу виступи глушили свист та вигуки "Ганьба!".

Організувала зустріч мера з мешканцями міста громадська ініціатива "Львів без сміття".

Активісти принесли плакати про сортування та мінімізацію відходів, однак мер Львова, депутати від партії "Самопоміч" переважно говорили про політику та звинувачували Київ.

Львів на акції

Автор фото, Юрій Мартинович

Підпис до фото, Лідер "Самопомочі" Андрій Садовий звинувачував центральну владу в тому, що вона нібито заважає вивозити сміття

Андрій Садовий подякував народним депутатам від "Самопомочі" Олегу Березюку, Оксані Сироїд та Тарасові Пастуху за те, що вони розпочали голодування під стінами Адміністрації президента. Мер Львова наголосив, що після цього зібралась державна комісія з надзвичайних ситуацій, яка дозволила відкрити полігони для львівського сміття.

Найемоційніше виступав Олег Березюк, який нещодавно припинив голодування. Він порівняв київську владу із татаро-монголами.

"Держава поставила Львову ультиматум, як свого часу татаро-монголи - Данилу Галицькому", - заявив він.

Самопоміч

Автор фото, UNIAN

Підпис до фото, Члени "Самопомочі" приходили на Банкову підтримати Олега Березюка, коли він оголосив голодування

Політики разом із віце-спікером Оксаною Сироїд на початку тижня оголосили голодування з вимогою врегулювати вивезення сміття зі Львова.

Мер міста і лідер "Самопомочі" Андрій Садовий звинувачував центральну владу в тому, що вона нібито чинить перешкоди цьому процесу.

Кабмін заперечував ці закиди і твердив, що пан Садовий має сам організувати вивезення. Згодом процес вивезення розпочався.Мер міста і лідер "Самопомочі" Андрій Садовий звинувачував центральну владу в тому, що вона нібито чинить перешкоди цьому процесу.

22 червня Львівська ОДА запропонувала місту делегувати вивезення сміття. За словами голови Олега Синютки, обладміністрація за 20 днів має очистити сміттєві майданчики. У подальшому зобов'язується налагодити системний вивіз сміття зі Львова.

Також йде мова про побудову заводу з вторинної переробки та утилізації сміття до 2019 року.

Станом на вечір п'ятниці з міста вивезли 270 тонн відходів, повідомила Львівська міська рада. Загалом там накопичилося 12 тисяч тонн сміття.