Кабінет Міністрів прийняв рішення про додаткову докапіталізацію ПАТ КБ "ПриватБанк" на 38,5 млрд грн, але цю суму можуть зменшити до 22,5 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба Нацбанку України, який вніс відповідний проект на розгляд уряду.

Регулятор пояснює, що 22,5 млрд грн – це "потреба, що виникла через шахрайські дії попереднього менеджменту напередодні націоналізації та необхідність створення резервів під портфель фінансового лізингу, якість обслуговування якого пов'язана з колишніми власниками і погіршилась після переходу банку у власність держави". Ще 16 млрд грн скерують на покриття уцінки основних засобів.

На першому етапі капітал ПриватБанку збільшать на 22,5 млрд грн. Рішення щодо остаточного обсягу докапіталізації та її розподілу на етапи приймає КМУ, базуючись на пропозиції Національного банку й висновках Експертно-аналітичної ради.

Запланована докапіталізація ПАТ КБ "ПриватБанк" відбудеться шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", колишній власник ПриватБанку Ігор Коломойський захотів знову повернути його у свою власність. Він уже звернувся до суду з наміром оскаржити визнання банківської установи неплатоспроможною, що стало причиною для її націоналізації.