Про це розповіли на BBC.

Хоч завоювати такий титул здається надто дивним, проте господиня собаки Ширлі Зіндлер гордиться перемогою своєї собаки. Жінка за перемогу Марти отримала яскравий трофей, приз у розмірі 1,5 тисяч доларів і можливість відправитися зі своїм вихованцем у Нью-Йорк для участі в телешоу.

Як розповіла хазяйка собаки, Марта є колишньою собакою-рятувальницею. Проте через погане утримання тварина майже осліпла, але після декількох операцій зір відновився.

У виданні зазначили, що суддям сподобалася поведінка Марти, яка трималася абсолютно природно: вона спокійно виходила на сцену, ні на кого не звертаючи уваги і не висловлюючи намірів виконувати будь-які собачі трюки.

Читайте також: Як собака у сім’ї впливає на здоров’я немовлят: дослідження

Загалом в конкурсі брали участь 14 собак, а конкурс зазвичай проводиться на виставці в місті Петалума, де як правило беруть участь собаки, взяті з притулків для тварин. Одна з цілей конкурсу – переконати бажаючих взяти собаку з притулку і показати, що навіть незважаючи на фізичні відхилення, ці тварини люблять своїх власників і не байдужі до уваги глядачів.