$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +8 Київ

Автобусна компанія Ecolines відмовила в посадці на рейс у Болгарію дитині з біометричним паспортом – соцмережі

Автобусна компанія Ecolines відмовила в посадці на рейс у Болгарію дитині з біометричним паспортом – соцмережі Користувач Facebook: Замкнене коло виходить візи більше не ставлять, а без візи не пускають
Фото: EPA

Як повідомила користувач Facebook Ольга Ленц, її 12-річну племінницю зняли з автобуса, що прямував у Болгарію, оскільки стюардеса заявила, що дитина повинна мати візу.

Автобусна компанія Ecolines відмовила в праві посадки в автобус на рейс у Болгарію дівчинці з біометричним паспортом, провідниця вимагає візу, хоча з моменту початку дії безвізового режиму з Євросоюзом минуло вже два тижні. Про це повідомила користувач Facebook Ольга Ленц.

За її словами, інцидент стався 24 червня.

"Моя сестра з чоловіком, донькою 12 років і трирічним сином не змогли виїхати до Болгарії на відпочинок. Було куплено заздалегідь квитки на автобус компанії Ecolines, але їх не пустила провідниця Ганна Карпенко, оскільки в дівчинки немає візи, – написала вона. – Телефонували в болгарське посольство, у митну службу – скрізь сказали, що можна їхати, безвіз, у дитини біометричний паспорт. Але ні, провідниця не пустила, сказала – можете їхати самі, без дитини. На питання, а як же закон про безвіз, було сказано – у нас свої закони".

"Гаряча лінія" МЗС України у другій половині дня в суботу не працює, поскаржилася Ольга.

"Гроші за квитки Ecolines повертати не збирається. Скаргу, сказали, розглянуть протягом 30 днів. А в сестри зворотні квитки. Коротше кажучи, якщо ви купили квитки, заплатили за готель, взяли відпустку на роботі – гарантії, що ви поїдете, немає жодної. Замкнене коло виходить – візи більше не ставлять, а без візи не пускають",  додала автор публікації.

Вона опублікувала фото квитка. На ньому вказана причина відмови в перевезенні: "Відмова в поїздці – нема візи, тільки біометрія".

Компанія Ecolines поки не прокоментувала інциденту.

6 квітня Європейський парламент підтримав надання Україні безвізового режиму, який набрав чинності 11 червня. Угода поширюється на всі країни ЄС, окрім Великобританії та Ірландії, а також ще чотири країни, які є асоційованими учасницями Шенгенської угоди: Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

Болгарія не є членом Шенгену, але, як і Румунія, Кіпр і Хорватія, пускає українців без віз, якщо буде показано паспорт.

З 11-го до 23 червня приблизно 157 тис. громадян України виїхало в Європейський союз за біометричними паспортами, повідомили в МВС. За цей період відмовлено у в'їзді 33 українцям.