ua en ru

Гужву буде звільнено під заставу 26 червня, - Лукаш

Гужву буде звільнено під заставу 26 червня, - Лукаш Фото: Ігор Гужва вийде під заставу в понеділок (УНІАН)

Адвокат главреда "Страни.ua" повідомила про його якомога скоріше звільнення з СІЗО

Застава за утримуваного під вартою головного редактора інтернет-видання "Страна.uа" Ігоря Гужву буде внесено вже завтра, 26 червня 2017 року, після чого він вийде на свободу. Про це повідомила адвокат Гужви, колишній міністр юстиції Олена Лукаш у своєму Facebook.

"Ігор Гужва передає всім привіт і слова подяки! Вже завтра буде внесена застава і в найближчий час він буде на волі", - написала захисниця у соцмережі.

Нагадаємо, суд над підозрюваним у вимаганні й отриманні хабара главредом "Страни.ua" Ігорем Гужвою відбувся 24 червня 2017 року в Києві. Розглянувши клопотання сторони обвинувачення, Шевченківський районний суд столиці обрав для Гужви запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 544 тис. гривень.

"Застава за Гужву буде внесена", - повідомила тоді журналістам адвокат Гужви Олена Лукаш після закінчення судового засідання.

Про затримання Гужви стало відомо пізно ввечері 22 червня. Як повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, згідно з матеріалами Державної фіскальної служби та прокуратури Києва, Гужва вимагав та отримав 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика.