ua en ru

У РФ хочуть дзеркально відповісти на ускладнення росіянам в'їзду в Україну

У РФ хочуть дзеркально відповісти на ускладнення росіянам в'їзду в Україну Фото: у Москві відповіли на заяву Олександра Турчинова (rnbo.gov.ua)

У Держдумі Росіїї вважають, що більшу ціну за це заплатить саме Україна

У Державній думі Росії пропонують відповісти на ускладнення росіянам в'їзду в Україну, яке анонсував у майбутньому секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов. Із такою ініціативою виступив голова комітету Держдуми РФ із міжнародних справ Олексій Пушков у своєму Twitter.

"Росія повинна дзеркально відповісти на ускладнення в'їзду російських громадян в Україну, оголошене Турчиновим. Україна заплатить за це більшу ціну", - зазначив Пушков, коментуючи заяву глави РНБО Турчинова щодо збору біометричних даних у росіян при в'їзді в Україну.

Нагадаємо, раніше секретар Радбезу України Олександр Турчинов заявив, що громадян РФ із часом почнуть пропускати тільки за біометричними паспортами, одночасно знімаючи контрольну біометрію на кордоні.

За словами секретаря РНБО, прикордонники в даний момент уточнюють, яке потрібне технічне та матеріальне обладнання для зняття біометричних даних. Турчинов висловив надію, що уряд фінансово підтримає цю роботу, яка має дати результат протягом місяця. Проте точних термінів введення такого комплексу перевірки він не назвав.