RU
 

Гужву заарештували на два місяці

Корреспондент.net,  24 червня 2017, 18:00
0
414
Гужву заарештували на два місяці
Фото: РБК-Україна
Ігор Гужва

Сума застави становить 544 тисячі гривень.

 
Керівника інтернет-видання Страна.ua Ігоря Гужву заарештували на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тисячі гривень. Таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд столиці в суботу, 24 червня.
 
Як повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець, на Гужву також покладено і додаткові зобов'язання, зокрема він повинен здати паспорти для виїзду за кордон, бути на першу вимогу слідчого та інше.
 
Максимець також заявила, що прокуратура може оскаржити суму застави, яку вважає меншою, ніж пробачив прокурор, - у прокуратури є 5 днів, щоб вирішити, чи оскаржувати рішення судді. Прокурор клопотав про арешт із можливістю внесення застави в сумі понад 3 млн грн.
 
"Застава за Гужву буде внесена", - повідомила журналістам адвокат обвинуваченого Олена Лукаш після закінчення суду.
 
Нагадаємо, 22 червня Гужву затримали за підозрою у вимаганні 10 тисяч за нерозміщення компрометуючих нардепа від Радикальної партії Дмитра Лінька матеріалів. За словами самого Гужви, представники Лінька пропонували редакції 20 тисяч доларів за те, щоб вона не публікувала критичний матеріал. За версією головного редактора, коли посередники отримали відмову, сфальсифікували обвинувачення у вимаганні.
СПЕЦТЕМА: Справа Ігоря Гужви
ТЕГИ: СМИсуджурналистикаарест
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі