14:50 24.06.2017

Березюк і Пастух припинили голодування біля АП

2 хв читати
Березюк і Пастух припинили голодування біля АП

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що він і народний депутат з цієї фракції Тарас Пастух закінчують голодування і вирушають до Львова, де завтра відбудеться віче.

"Ми сьогодні з Тарасом (Пастухом - ІФ) закінчуємо цей непростий шлях. Ми починаємо шлях від влади до своїх домівок", - сказав О.Березюк журналістам в суботу в Києві.

За його словами, зараз вони більше потрібні у Львові, де в неділю відбудеться віче: "Ми з Тарасом Пастухом подумали і порадилися з друзями. У Львові справді є невелика позитивна річ. Але я думаю, що наразі ми більше потрібні Львову, який завтра збирається на віче. Тому що Львів сьогодні має сказати своє слово. Тут, за великим рахунком, немає до кого говорити".

"Я закликаю львів'ян - не сидіти вдома, виходити на вулиці, виходьте на віче для того, щоб висловити свій протест, і ми повинні захистити те місце, яке рятує наш дім, - Україну, де ми всі хочемо жити", - сказав О.Березюк.

Щодо своєї участі в завтрашньому вічі лідер фракції зазначив, що це залежатиме від рішення львівських лікарів, у яких він хоче обстежитися.

Нардеп Т.Пастух поділився своїми "двоякими відчуттями": "З одного боку - приємні, тому що Львів показав, що здатний витримати облогу, а львів'яни здатні згуртуватися. Ці кілька днів змусили нас переосмислити ставлення до державних інституцій - президента, прем'єр-міністра, які, очевидно, вирішили перевершити "досягнення" своїх попередників. Це має стати черговим сигналом для українців про те, що ми не маємо права засинати".

За словами мера Львова Андрія Садового, віче розпочнеться о 14.00 в неділю на Площі Ринок.

Як повідомлялося, на початку поточного тижня О.Березюк, Т.Пастух і віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд оголосили голодування на знак протесту проти бездіяльності влади з вивезення сміття зі Львова. Вранці в суботу О.Сироїд госпіталізували.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА