Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

ГПУ опублікувала відео передачі хабара посереднику головреда «Страна.ua» Гужви

Watch on YouTube

Генпрокуратура оприлюднила відео, на якому, за даними ГПУ, присутній моментпередачі хабара у справікерівника інтернет—видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

Генпрокуратура оприлюднила відео, на якому, за даними ГПУ, присутній момент передачі хабара у справі керівника інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

Відео оприлюднено на YouTube-каналі Генпрокуратури.

В описі до відео вказано, що на відео посередник народного депутата передає «зазначену суму коштів» посереднику керівника інтернет-видання «Страна.ua».

Між двома чоловіками, які присутні на записі, відбувається наступний діалог:

Чоловік 1: Ну так, що у вас там виходить?

Чоловік 2: Я даю вам $10 тисяч, ви знімає те публікацію про Лінька і публікуєте, що на флешці

Чоловік 1: А чому не $20 тисяч?

Чоловік 2: Це я вам потім, коли знімаєте публікацію

Чоловік 1: В принципі нормально.

Як відомо, у п'ятницю ввечері головному редактору видання «Страна.ua» Ігорю Гужві у п'ятницю 23 червня прокуратура Києва оголосила про підозру за ст. 189 КК України.

Нагадаємо, ввечері 22 червня у Києві затримали  головного редактора видання «Страна.ua» Гужву.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужву затримали правоохоронці за підозрою у отриманні хабара. У ГПУ стверджують, що  Гужва вимагав у депутата $20 тисяч  за нерозголошення інформації, яка могла б скомпрометувати політика.

Як повідомив сам Гужва, слідчі дії пов’язані з намаганням народного депутата від «Радикальної партії» Дмитра Лінька дати «Страна.ua» хабара за видалення публікації.

У коментарі Громадському депутат Лінько заперечив, що він звертався до редакції «Страна.ua» з таким проханням.

Інтереси Гужви прибула представляти колишня міністр юстиції часів Януковича Олена Лукаш. Вона повідомила, що  Гужву відвезли до будівлі ГУ МВС  для вручення підозри.

Гужва запустив видання «Страна.ua» в лютому 2016 року. Основу команди медіа склали колишні працівники медіахолдингу «Вести» (одноіменна газета, сайт, радіостанція, журнал «Вести.Репортер», телеканал UBR), яким він керував до липня 2015 року.

ДИВІТЬСЯ:  ГПУ оприлюднила оперативне відео у  справі головреда «Страна.ua» Гужви

Підписуйтесь на наш канал в Telegram