Легальні таксі забезпечать жовтими номерними знаками

Поділитися
Легальні таксі забезпечать жовтими номерними знаками Влада придумали нововведення для таксистів
У машин з жовтими номерами буде низку переваг на проїжджій частині.

Міністерство інфраструктури України спільно з Міністерством внутрішніх справ мають намір зобов'язати ліцензованих пасажирських перевізників використовувати на автомобілях таксі номерні знаки жовтого кольору, повідомив на брифінгу заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

За його словами, жовті номери потрібні, "щоб Нацполиция змогла ідентифікувати офіційного перевізника і нелегального", пише УНІАН.

"Це не буде ущемляти офіційного перевізника, а навпаки, у нього будуть переваги. Якщо ми говоримо про місто, то буде дозволена зупинка у місцях висадки і посадки пасажирів громадського транспорту, де на даний момент зупинятися їм заборонено. Також за рух по смузі громадського транспорту вони не будуть залучатися до відповідальності", – сказав заступник міністра. Також жовті номери будуть зручні і пасажирам.

"Пасажири будуть чітко розуміти, коли викликають таксі, що автомобіль з жовтими номерами є ліцензованим перевізником, який несе повну відповідальність за безпеку пасажира. Щоб ви розуміли, в Києві кожне третє таксі – нелегальне і не несе ніякої відповідальності за безпеку", – сказав Лавренюк.

Тим часом , у деяких містах світу запускають в роботу безпілотні таксі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі