Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Головного редактора «Страна.ua» Гужву відвезли для вручення підозри — Лукаш

Головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужву відвезли до будівлі Головного управління МВС для вручення підозри.

Головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужву відвезли до будівлі Головного управління МВС для вручення підозри.

Як повідомляє кореспондент Громадського, про це заявила адвокатка Гужви, екс-міністерка юстиції часів Януковича Олена Лукаш.

«Зараз Гужва був фактично викрадений. Тепер його везуть на Володимирську 15. Як я розумію, для вручення підозри», — сказала Лукаш.

Вона висловила впевненість, що ухвала суду на проведення слідчих дій в офісі «Страна.ua» була «з грубими порушеннями».

«У людей, які тут проводили слідчі дії, була ухвала слідчого судді, але з грубими порушеннями» — заявила вона.

Нагадаємо, ввечері 22 червня заступниця  головного редактора видання «Страна.ua» Світлана Крюкова повідомила, що до редакції видання прийшли правоохоронці з обшуками.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужву затримали правоохоронці  за підозрою у отриманні хабара.

Watch on YouTube

За даними ГПУ, Гужва вимагав і отримав $10 тисяч за нерозміщення компромату на чинного політика.

Як  повідомив сам Гужва, слідчі дії пов’язані з намаганням народного депутата Дмитра Лінька дати «Страна.ua» хабара за видалення публікації.

У коментарі Громадському депутат Лінько заперечив, що він звертався до редакції «Страна.ua» з таким проханням.

Слідчі дії в офісі видання «Страна.ua» тривали з вечора 22 червня до ранку 23 червня.

Зазначимо, що народна депутатка від «Партії регіонів», міністр юстиції України у 2013-2014 роках Олена Лукаш підозрювалася Генпрокуратурою в причетності до організації масових вбивств активістів Євромайдану. Також ряд країн заблокували рахунки колишніх урядовців та наближених до екс-президента Януковича, серед них і Олені Лукаш, за підозрою в причетності до порушення прав людини під час Майдану, а також у корупції та відмиванні грошей.

Лукаш потрапила до санкційного списку ЄС, який передбачав на блокування коштів 17-ти представників колишньої влади  терміном на 1 рік.

У вересні 2015-го СБУ оголосила Лукаш у розшук за підозрою скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем). У листопаді 2015-го Лукаш арештували, однак вона вийшла під заставу у понад 5 млн гривень, які за чиновницю вніс депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський.

У 2016-му в ГПУ повідомляли, що розслідують кримінальну справу за підозрою Лукаш і її заступника Юрія Іващенка в скоєнні кримінальних порушень, передбачених частиною 5 статті 191, а також за статтею 366 Кримінального кодексу, а саме заволодінні коштами держбюджету на суму 2,5 млн гривень.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram