Доступність посилання

ТОП новини

Австрія засуджує напад на спостерігачів ОБСЄ і закликає притягнути винних до відповідальності


Спостерігач спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, архівне фото
Спостерігач спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, архівне фото

Австрійське представництво Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) засуджує напад на беззбройний патруль ОБСЄ і закликає притягнути винних до відповідальності.

«Абсолютно засуджуємо вчорашню атаку із застосуванням насильства на патрулі Спеціальної моніторингової місії (СММ) в контрольованій угрупованні «ДНР» зоні. Винні мають бути притягнутими до відповідальності», – повідомляє прес-служба представництва в twitter.

В Організації з безпеки і співпраці в Європі ввечері 20 червня повідомили про напад на патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, який стався біля вокзалу в окупованій Ясинуватій Донецької області. За даними ОБСЄ, двоє чоловіків в одностроях військового зразка, один із них із автоматом Калашникова, почали агресивно кричати на спостерігачів, що перебували на місці спостереження у двох броньованих автах. Коли патруль намагався від’їхати, чоловік із автоматом переслідував автомашини, намагався відчинити двері чи вибити вікно прикладом, наставляв зброю на присутніх в авті, а коли вони врешті вирвалися, стріляв їм услід, але не влучив. Унаслідок інциденту було пошкоджене одне з віконець одного з авт.

Цей напад засудила речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца. Вона назвала його черговим порушенням мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині українського Донбасу.

В угрупованні «ДНР» заявили, що «спецслужби» бойовиків уже затримали «озброєних людей, які напередодні вдень напали на патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в місті Ясинувата».

Схожі інциденти зі спробами нападів на спостерігачів ОБСЄ стаються на окупованій частині Донбасу регулярно. На вільних частинах України схоже ставалося кілька окремих разів.

XS
SM
MD
LG