САП готова розкрити таємницю слідства для позитивного рішення щодо зняття недоторканості з п'ятьох депутатів

Поділитися
САП готова розкрити таємницю слідства для позитивного рішення щодо зняття недоторканості з п'ятьох депутатів САП закликає народних депутатів зняти недоторканість з корумпованих колег © Новое время
У відомстві навіть готові надати депутатам усі необхідні матеріали справ стосовно їх колег.

Спеціальна антикорупційна прокуратура готова дати дозвіл на розкриття таємниці слідства та надати Верховній Раді усі необхідні матеріали для прийняття рішення щодо зняття депутатської недоторканості з п'ятьох народних обранців, повідомив голова САП Назар Холодницький.

"Прокурори - процесуальні керівники САП, готові дати дозвіл на розкриття таємниці слідства в достатньому обсязі та надати необхідні матеріали депутатам для прийняття виваженого рішення, а я готовий особисто представити позицію слідства в Комітеті з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України і в залі парламенту", - наголосив Холодницький на своїй сторінці в Facebook.

Він також висловив надію на те, що депутати дадуть згоду на "притягнення до кримінальної відповідальності своїх колег та однопартійців для проведення об'єктивного та повного досудового розслідування за ознаками ймовірних корупційних злочинів".

Холодницький також подякував генеральному прокурору України за оперативне погодження та внесення до Верховної Ради України усіх необхідних подань САП. Згідно статті 481 Кримінального процесуального кодексу України, письмове повідомлення про підозру народному депутату має здійснювати саме генпрокурор.

"Тепер справа за парламентарями – вони мають надати згоду на те, щоби вищевказані народні депутати перевірили на власному досвіді дію законів, які вони розроблять та приймають для всіх громадян України", - резюмував очільник САП.

Раніше повідомлялося, що 21 червня ГПУ подала до Ради чотири відповідних подання. Луценко вніс у Верховну Раду подання про притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Євгена Дейдея, Андрія Лозового, Олеся Довгого і Борислава Розенблата.

Пізніше було додано подання стосовно Максима Полякова.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі