Доступність посилання

ТОП новини

КМДА: власник має відновити будівлю на Хрещатику, де сталася пожежа


Пожежа в центрі Києва на Хрещатику, 20 липня 2017 року
Пожежа в центрі Києва на Хрещатику, 20 липня 2017 року

У Київській міській державній адміністрації заявляють, що власник будівлі на Хрещатику, де сталася 20 червня пожежа, має відновити пам’ятку.

Як заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, ця будівля занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятка історії, архітектури та містобудування місцевого значення – «Готель «Кане» (1873-1874 роки).

Посадовець також повідомив, що він звернувся до управління з надзвичайних ситуацій із проханням перевірити всі подібні об’єкти міста на дотримання пожежних норм.

20 червня сталася пожежа у центрі Києва за адресою Хрещатик, 40. У КМДА зазначають, щоза попередніми висновками, причина пожежі – халатність будівельників, які вели роботи на даху будівлі. За фактом пожежі київська поліція порушила кримінальне провадження за статтею про умисне знищення або пошкодження майна.

На Хрещатику горить будівля колишнього гастроному (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

Будинок Центрального гастроному є найстарішим на Хрещатику. Він побудований за проектом архітектора Ніколаєва у 1874 році як готель «Кане». В цій будівлі жив художник Михайло Врубель, до 1918 року – гетьман Павло Скоропадський, зупинявся відомий український актор і режисер Панас Саксаганський.

Центральний гастроном на вулиці Хрещатик, 40 закрили у 2004 році й оголосили про реконструкцію будівлі, яка досі не була завершена.

XS
SM
MD
LG