Мера Ірпіня визнали винним у відсутності незалежного фінаудиту його партії – Корчак

Поділитися
Мера Ірпіня визнали винним у відсутності незалежного фінаудиту його партії – Корчак Карплюка оштрафовано на 5 тис. грн за порушення у фінансовому звіті його партії © "Главком"
Суд зобов'язав мера Ірпіня сплатити штраф у 5100 грн.

Печерський райсуд визнав мера Ірпіня, лідера партії "Нові обличчя" Володимира Карплюка винним в адміністративному порушення у зв'язку з відсутністю у звіті його партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року висновків незалежного зовнішнього фінансового аудиту. Про це в Facebook повідомила голова НАЗК Наталія Корчак.

За її словами, дані висновки є обов'язковими для тих політсил, які брали участь у виборах. Закон "Про політичні партії в Україні", за її словами, передбачає подання таких висновків як партіями, які отримують державне фінансування, так і партіями, які брали участь в президентських виборах, виборах до Ради, чергових або позачергових місцевих виборах.

""Нові обличчя" була суб'єктом виборчого процесу на позачергових виборах депутатів Коцюбинської селищної ради Київської області, які відбулись у липні 2016 року. Від партії було обрано 10 депутатів. Таким чином відповідний висновок незалежного фінансового аудиту цієї політичної сили, в рамках чинного законодавства (ст.17 ЗУ " Про політичні партії в Україні"), мав би бути невід'ємною частиною звіту партії, який був наданий НАЗК", – зазначила Корчак.

Голова НАЗК повідомила, що постановою Печерського райсуду Карплюка визнано винним у скоєнні адміністративного порушення за ст. 212-21 КУпАП; на порушника накладено штраф у 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 грн).

Раніше НАЗК скерувало до Національної поліції України матеріали з виявленими порушеннями у звітності партії "Батьківщина".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі