В Україні завершився призов до ЗСУ. До АТО їдуть лише контрактники - Полторак

В Україні завершився призов до ЗСУ. До АТО їдуть лише контрактники - Полторак

Фото: УНІАН

Загалом призвали близько 1 000 осіб.

Міністр оборони України Степан Полторак у середу, 21 червня, перед початком засідання уряду заявив, що в Україні завершився призов офіцерів запасу.

Про це повідомляє "УНІАН".

Міністр також додав, що в зону проведення антитерористичної операції відправлять лише тих військових, які "добровільно підпишуть контракт та залишаться для подальшого проведення служби". 

"Немає ніяких проблем. 1000 чоловік [відібрано для проходження служби]. Практично відбір цих людей завершений", - зазначив Полторак.

Також чиновник аргументував, чому офіцерів запасу почали призивати тільки зараз, а не з самого початку АТО.

"Рівень підготовки офіцерів запасу є недостатнім для того, щоб цих людей залучати до ведення бойових дій. Тому що їх треба, і ми так плануємо, спочатку призвати, потім відправити до навчальних центрів, там вони оновлять свої знання та практичні навички, а після цього вони поповнять наші ряди у військових частинах, які виконують завдання не в зоні проведення АТО", - відповів міністр на критичні закиди щодо відтягування призову офіцерів запасу.

Також Полторак зазначив: "Це потрібно для того, щоб у нас був резерв. Мобілізаційний резерв, у тому числі. Така форма підготовки такої категорії повинна проводитись у країні, яка дбає про свою безпеку".

Загалом сьогодні на обліку перебуває близько 96 тис. офіцерів запасу. 

Нагадаємо, що 30 травня 2017 року міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на службу до Збройних сил України. Представник управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович заявив, що призиватимуть офіцерів за військовими спеціальностями, щодо яких у армії існує некомплект. Поповнити лави Збройних сил від початку мали близько тисячі осіб.

Полторак підписав указ про призов офіцерів запасу

Полторак підписав указ про призов офіцерів запасу

Повʼязані теми:

Наступна публікація