Аваков: у Мелітополі затримали 25 підозрюваних у дестабілізації міста

Арсен Аваков

Автор фото, UNIAN

У Мелітополі на Запоріжжі затримано 25 людей, підозрюваних у спробі дестабілізувати ситуацію в місті, підготовці збройних дій та низки "зухвалих кримінальних злочинів", повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

За його словами, з березня 2017 року у місті почалися масові підпали аптек і торговельних наметів, потім будівлі Міськвиконкому, грабежі, розбої та викрадення людей.

"Паралельно по місту почали навмисно поширювати чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися зі зростанням злочинності", - написав міністр.

Він зауважив, що 16 червня затримали ватажка організованого злочинного угруповання на прізвисько Туча і чотирьох його спільників, які займалися "вимаганням, викраденням людей і контролювали кілька спортивних клубів, де за оперативною інформацією, готували бійців".

Усіх затриманих заарештували на два місяці, зазначив пан Аваков.

Протягом наступних днів затримали ще 20 людей. Їх підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів. Під час обшуків у них вилучили зброю, боєприпаси, шоломи, маски, перуки, підроблені номери авто, повідомив міністр.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про "державну зраду".

Кількість підозрюваних у ції справі зростає, серед них зокрема і колишні депутати парламенту, наголосив міністр, однак імен підозрюваних екс-депутатів не назвав.

"Так виглядає організована проти нас гібридна війна в тилу: інспірований вал злочинності та поширення підривних чуток, дестабілізація і вкидання в суспільство запиту на "русскіи мир", який принесе "стабільність", - написав міністр.