ua en ru

У Римі померла модельєр Карла Фенді

У Римі померла модельєр Карла Фенді Карла Фенді (Колаж РБК-Україна)

Кутюр’є італійського модного дому пішла з життя на 81 році

У Римі на 81 році життя померла модельєр Карла Фенді. Кутюр'є перенесла важке захворювання легенів. Минулого тижня її виписали з лікарні, завдяки чому останні дні життя Фенді провела в своєму маєтку Палаццо Русполі. Про це повідомляє La Repubblica.

Місце і час похорону поки не повідомляються.

Карла Фенді чимало років працювала над розвитком модного дому Fendi, заснованого її батьками. Одним з найважливіших її рішень на чолі італійського бренду було запрошення в 1962 році на пост креативного директора молодого на той час дизайнера Карла Лагерфельда, який в 1966 році придумав нинішній логотип Fendi - дві літери F, одна з яких перегорнута.

У 2007-му модельєр заснувала Фонд Карли Фенді, який підтримує культурні традиції в мистецтві, літературі, кіно та моді.

Модний дім Fendi заснований в Римі в 1926 році. Під його логотипом продаються одяг, вироби зі шкіри та хутра, аксесуари і парфумерія. Бренд входить до складу холдингу LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy S.A.). З середини 1960-х років компанія співпрацює з німецьким модельєром Карлом Лагерфельдом, який також є креативним директором модного дому Chanel. Нині мережа Fendi налічує понад 160 магазинів в 25 країнах.

До речі, помер відомий актор Олексій Баталов.