Охоронця депутата від БПП Розенблата затримали з 200 тисячами доларів хабара

Поділитися
Охоронця депутата від БПП Розенблата затримали з 200 тисячами доларів хабара Депутату від президентської політсили передали гроші за вирішення питання з видобуванням бурштину © Блок Петра Порошенка
Депутат назвав затримання свого підлеглого провокацією НАБУ.

Детективи НАБУ затримали охоронця-водія члена парламентської фракції "Блоку Петра Порошенко" Борислава Розенблата під час отриманні хабара, повідомляє "Українська правда".

Як повідомив виданню народний депутат від БПП Сергій Лещенко, водієві передали 200 тисяч доларів, які призначалися для Розенблата за "вирішення питання про ліцензування видобутку бурштину".

У той же час, сам Розенблат назвав затримання свого підлеглого провокацією та спробою дискредитації.

"Хочу сам зрозуміти, що відбувається. Поки з'ясовую. Звинувачують у тому, що мій охоронець буцімто отримав 200 000 доларів. Йому всунули якусь сумку і сказали передати мені. Потім з'явилися представники НАБУ. Моя позиція така - це провокація. Причому, вона планувалася давно. Видно, що хтось сумлінно працює над тим, щоб дискредитувати мене. Спочатку хотіли звинуватити в тому, що я не плачу податки, але не знайшли доказів, тепер ось це", – написав політик на своїй сторінці у Facebook в неділю ввечері, 19 червня.

У прес-службі НАБУ, в свою чергу, підтвердили факт затримання і пообіцяли повідомити подробиці інциденту у вівторок.

"Це дійсно важливо. Все дуже серйозно, але треба почекати", – підкреслили у відомстві.

Як повідомлялося, група депутатів від "Блоку Петра Порошенко" і "Народного фронту" зареєструвала законопроект №5619 про скасування застави для підозрюваних в отриманні неправомірної вигоди.

Змінами до КПК України пропонується доповнити статтю 183 Кримінального процесуального кодексу України частиною п'ятою, передбачивши, що при обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не допускається застосування застави у кримінальних провадженнях щодо злочинів, передбачених частинами другою-четвертою статті 368, статтею 368-2 та частинами другою-четвертою статті 368-3 Кримінального кодексу України.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, практика застосування положень КПК України показала негативну тенденцію використання окремих його положень у якості інструменту ухилення від кримінального переслідування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі