Глава фракції «Самопоміч» оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові

Настя Коріновська, фото
Настя Коріновська
Керівник парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк оголосив голодування на знак протесту проти дій центральної влади щодо ситуації у Львові.

Керівник парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк оголосив голодування на знак протесту проти дій центральної влади щодо ситуації зі сміттям у Львові.

Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, повідомляє кореспондент Громадського.

«Я як людина, лікар і народний депутат України, прийняв екстраординарне для себе рішення. Ніколи не думав, що буду приймате це рішення у 21 столітті. Я оголошую голодування, підтримуючи львів’ян і протестуючи проти свавілля центральної влади в Україні», — сказав Березюк і залишив засідання. 

Водночас, міський голова Львова та лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий повідомив, що Комісія з надзвичайних ситуацій Львова вкотре звернулась до президента та прем'єр-міністра з проханням про запровадження в місті режиму надзвичайної екологічної ситуації.

«На всі попередні звернення — тотальний ігнор та "хі-хі". Вершина цинізму — це облава поліції і вилучення документів та всіх попередніх протоколів комісії НС. Тим часом в місті 8500 тон невивезених ТПВ (це 850 вантажівок), які нема куди вивозити. Ситуація критична», — написав він.

Нагадаємо, раніше у міській раді Львова заявили, що в місті назбиралося 8,5 тонн сміття. Комісія міськради просила оголосити у Львові надзвичайну екологічну ситуацію.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі cтався обвал, після виникнення пожежі. Під завалами були знайдені тіла трьох рятувальників, четвертий зник безвісти.

Роботу звалища призупинили, а львівське сміття почали вивозити в інші міста України. Однак, пізніше ряд міст відмовились від львівського сміття. 

Зазначимо, що прем'єр Гройсман неодноразово критикував міську владу Львова за бездіяльність у питання знищення відходів. 

Підписуйтесь на наш канал в Telegram



Поділитися: